Geleceğimizin teminatı  ve güvencesi olan sevgili çocuklarımızın; ilgili, istek ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim görmelerine fırsat vermek ve imkan hazırlamak, tüm geleceklerini etkileyecek meslek seçiminde doğru karar vermelerine yardımcı olmak bakımından, tanıtma, mesleki rehberlik ve yöneltme hizmetleri büyük önem taşımaktadır.

Eğitim sistemimiz içerisinde mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrenciye; ortaöğretim seviyesinde ortak genel kültür ve çağdaş bir dünya görüşü ile istihdam imkanı olan çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ve hizmet sektörlerinin talepleri ve ihtiyaçlarına göre mesleki bilgi, beceri, tavır ve davranış yeterlilikleri kazandırmanın yanı sıra; onları ilgili, istekli ve yetenekleri doğürultusunda hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlamayıamaçlamaktadır.

Sevgili Öğrencilerimiz,

İlgi, istek ve yetenekleriniz doğrultusunda öğrenim görmeniz, başarılı ve mutlu olmanız açısından son derece önem arz etmektedir.

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hazırladığımız bu bröşürle sizlere alana geçiş ve terçih işlemleri ile ilgili bilgi vermek ve doğru tercih yapmanıza katkı sağlamayı hedeflemiş bulunmaktayız.

Unutmayınız! Doğru tercih, Doğru Gelecek Demektir...