Bir süredir ‘Gülümse Çocuk’ adıyla bir sosyal sorumluluk projesi yürüten Gülşehir Anadolu Lisesinin bu ay ki durağı Nevşehir Rasim Üzer Rehabilitasyon Merkeziydi.  Sosyal yardımlaşma kulubü danışman öğretmeni Muhammet Emin Üzümcü, GAL. Rehber öğretmeni Kadriye Lökoğlu ve İngilizce öğretmeni Gülhanım Soyutemiz öncülüğünde rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Gülşehir Anadolu
lisesi öğrencileri buradaki çocuk ve yaşlıların dertlerini dert edindiler, onların bir gününü anlamaya çalıştılar, çeşitli hediyeler sunarak, yaşlılar ve çocuklarımızla ‘Gönül Köprüsü’ oluşturdular.

Kurum müdürü Mustafa Çalışkan ziyarete gelen öğretmen ve öğrencilerin şahsında Gülşehir Anadolu Lisesine teşekkür ederek bu ziyaretlerin yaşlılar ve çocuklar açısından  çok önemli bir moral kaynağı ve sosyal açıdan güzel bir sorumluluk örneği olduğunu söyledi.  Grubu temsil eden sosyal yardımlaşma kulübü öğretmeni  M.Emin Üzümcü ise; bu faaliyetlere iki açıdan baktıklarını belirterek  bu tür faaliyetler bir yönüyle toplumsal desteğe ihtiyaç duyan çocuk ve yaşlıları mutlu ederken bizim için en az bunun kadar önemli olan ikinci bir yönü de öğrencilerimizde toplumsal bilincin yükselmesine sağladığı katkıdır, bu güzel yönlerini düşünerek faaliyetlerimize elimizden  geldiğince devam etmek niyetindeyiz’ dedi. Gülümse Çocuk projesinin bu ay ki proje fikrini ortaya koyan ve uygulanmasını sağlayan Gülşehir Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Cüneyt GÜZELAYDIN; Unuttuğumuz yaşlılarımızı, terkedilen çocuklarımızı, hatırlamak ve arkadaşlarımız arasında bir duyarlılık oluşturabilmek için ‘Gönül Köprüsü’ adını koyduğumuz Gülümse Çocuk projemize katkı sağlayan öğretmenlerimize, okul müdürümüz Nuh Bey’e,  Rehabilitasyon merkezi yetkililerine ve en önemlisi gönüllerini bizlere açan yaşlı ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum.  Dedi.