Gülşehir Anadolu Lisesinde Her Öğrencinin Dikili Bir Ağacı Var.

Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve izcilik Kulübü, Spor Kulübü ve Yeşilay Kulübü öğrencilerinin projelendirdiği Gülşehir Anadolu Lisesinde ‘Her Öğrenci Bir Fidan’ projesi kapsamında Nevruz Bayramı ve ağaç dikim şenliği yapıldı. Okulun açılışının 5. Yılında 5 Çınar ağacı dikildi. Aynı etkinlik kapsamında her öğrenci Gülşehir İlçe Gençlik Merkezinin bulunduğu alana bir fidan dikerek ağaçlandırma çalışmasına katıldı.

Kayseri Bölge Orman Müdürlüğüne bağlı Nevşehir Orman işletmesi Müdür Muavini Ahmet BOYACI, Nevşehir Orman İşletme Şefi Burkal ALPAKUT, Nevşehir Orman İşletmesi Ağaçlandırma Şefi İbrahim KORKMAZ, GAL. Okul Müdürü Nuh KOKMAZ,  Tarih Öğretmeni Tayfur URGENÇ, Beden Eğitimi Öğretmeni İlhan EKİCİ, Felsefe Öğretmeni İsmail DOĞAN, Biyoloji Öğretmeni Harun AKIN’ın katıldığı Nevruz Bayramı ve Ağaç Dikim Şenliğinde Ağaçlandırma Şefi İbrahim KORKMAZ öğrencilere; Ağaç dikerken dikkat edilmesi gereken hususları, ağaç dikmenin önemini anlattıktan sonra ilk fidanı Nevşehir Orman Müdür Muavini Ahmet BOYACI,  Gülşehir Anadolu Lisesi Müdürü Nuh KORKMAZ ve öğrenciler toprakla buluşturdular.  Nuh KORKMAZ öğrencilere hitaben şöyle konuştu: ‘Ağaç dikmek yüce dinimiz tarafından da bizlere görev ve sorumluluk olarak yüklenmiştir. Peygamber efendimiz ağaç dikmenin önemini belirtmek için “Kıyamet kopacağı zaman bile elinizde bir fidan varsa kıyamet kopmadan önce bu fidanı dikin” buyurmuştur.  Ayrıca “Dikilen ağacın meyvesinden ve gölgesinden insanlar hatta diğer bütün canlılar faydalandığı sürece onu dikenin sevap defteri kapanmayacak, kendisi ölüp gitse de Allah katında derecesi yükselmeye devam edecektir.” Hadislerini söylemiştir. Güzel bir çevrede yaşamak için çocuklarımızın geleceği için sağlıklı bir dünyada yaşamak için de mutlaka yaşadığımız yerleri ağaçlandırmalıyız. Bizde Gülşehir Anadolu Lisesi olarak her öğrencimizin bir fidanı olsun diye bu çalışmayı yaptık. Bizlere bu desteği veren Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine, katılımızdan ve duyarlılığınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. Dedi.

Nevşehir İzcilik İl Temsilcisi aynı zamanda Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü danışman öğretmeni Tayfur URGENÇ öğrencilere yaptığı konuşmada  ‘Okul olarak her yıl ağaçlandırma çalışması yaptıklarını geçen yıllarda Rahmetli Orman Müdürümüz, abimiz Eren BİRCAN beyefendiyle ağaç dikim etkinlikleri yapmıştık.  Bu yılda Nevşehir Orman işletme müdürlüğümüzün verdiği destekle sizlerin her öğrencimizin dikili bir fidanı oldu.’ dedi.

GAL. Tarih Yaşam ve İzcilik Kulübü başkan yardımcısı öğrenci Aylin YILDIRIM; Hayatımda ilk defa ağaç diktim, kendime ait bir ağacımın olması beni çok duygulandırdı. Çok güzel bir duyguydu. Bu duyguyu bir daha yaşamak istiyorum. Bu sevinci bana ve arkadaşlarıma yaşatan görevlilere ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Heyecanla ağacımın büyümesini izleyeceğim. Sözleriyle duygularını ifade etti.