Gülşehir Anadolu Lisesinde 95 Yıl önce Bugün adlı programlı istiklal Marşının kabülü duygu yoğunluğu içerisinde çoşku ile kutlandı.
Gülşehir Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Kütüphacelik Kulübü Danışman Öğretmeni Memnune Doğan gözetiminde 12.Sınıf öğrencilerinden İsmail Kale ve Aydilek Arısoy’un sunduğu programda 10.Sınıf öğrencisi Hasan Akbulak İstiklal Marşımızı okuması sırasında katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadılar.
Programda Kurtuluş savaşımızı anlatan Oratorya seslendirildi. Ayrıca Müzik Kulübü Danışman öğretmeni Ozan Boyacı’nın katkılarıyla Müzik Kulübü öğrencileri izleyicilere Türk halkının gönlünde yer etmiş türkülerden oluşan müzik dinletisi sundular.
 
Okul Müdürü Nuh Korkmaz öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; Mehmet Akif; İstiklal Marşı’nı, Safahat’a bile almamıştır. Çünkü, bu marş milletin marşıdır. İstiklal Marşı ve ithaf edilen ‘’Kahraman Ordumuz’’, sonsuza dek barışın ve özgürlüğün sembolü olacaktır. Akif’in duası, duamızdır. “ Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”dedi. Ayrıca Programın yapılmasında ve sunulmasında emeği geçen Kütüphanecilik Kulübü Dan. Öğrt. Memnune Doğan’a, Müzik Kulübü Dan. Öğrt. Ozan Boyacı’ya ve Tarih Yaşam Kulübü Dan. Öğrt. Tayfur Urgenç’e bizleri 95 yıl önce bugüne götüren ve o Kurtuluş anları hatırlatan bir günü yaşattıkları için teşekkür ederiz. Milli ve Manevi değerlerimiz başta olmak üzere Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz  devam edecektir. Dedi.