Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulu tarafından “Sigortacılık Sektöründe Başarının Anahtarı” konulu panel düzenlendi. Panele Nevşehir Sigorta Acenteleri Derneği yönetim kurulu başkanı Lokman Kozan ve yönetim kurulu üyeleri konuşmacı olarak katıldı.

Gülşehir Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen panele; Gülşehir MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tanç, Müdür Yardımcısı ve Bankacılık-Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Uçar, Bankacılık-Sigortacılık Bölüm Danışmanı Öğr. Gör. Özlem Karakozak, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Gülşehir MYO Müdür Doç. Dr. Ahmet Tanç; meslek yüksekokulu olarak nitelikli ara eleman yetiştirme hedefleri doğrultusunda sadece dersler kapsamındaki bilgilerle yetinmemeleri gerektiğini bu doğrultuda sektörün içerisindeki uygulamacılarla öğrencileri buluşturarak öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına daha donanımlı bir şekilde hazırlamak istediklerini belirtti. Tanç ayrıca gerek YÖK’ün tavsiyeleri gerekse Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın destekleri ile bundan sonra üniversite-sanayi işbirliğine daha çok odaklanacaklarını ifade etti.

Nevşehir Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Lokman Kozan ise, sigortacılık sektöründeki temel başarı dinamiklerini sıralayarak dikkat ve güven kavramlarının mesleğin vazgeçilmezleri olduğunu ifade etti. Kozan ve yönetim kurulu üyeleri sigortacılık sektöründeki farklı müşteri profillerinin taşıdığı özellikler, trafik, hayat, doğal afet sigorta poliçelerinin özellikleri, hasar durumunda dikkat edilmesi gereken konular ve ekspertiz sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulundular. Panel sonunda soru-cevap kısmına geçilerek katılımcıların soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı.