Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi koordinatörlüğünde 3 ülkeden 3 ortak ile gerçekleştirilen DEVELOPMENT OF THE SKILLS TRAINING RAN IN ENTERPRISES BY VOCATIONAL SCHOOLS (Mesleki Eğitim Yapan Okullarda İşletmelerde Beceri Eğitiminin Geliştirilmesi) isimli proje kapsamında ikinci toplantı İspanya’nın Sevilla şehrinde yapıldı.

15-20 Mart 2013 tarihinde yapılan toplantıya Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi’ni Okul Müdürü Mehmet H. Göktan, proje sorumluları Türk Dili ve Edebiyatı Öğrt. Sami Eyici ve İngilizce Öğretmeni Gülhanım Soyutemiz ile proje ekibinden Muhasebe Finans Öğrt. Leyla Gündüz ile okulumuz öğrencilerinden Mahire Ekici, Duygu Bildirici ve Kubilay Gider temsil ettiler. İngiltere’den ise Birmingham şehrinde faaliyetlerini yürüten “Go-Woman! Alliance Community Interest Company”den eğitmenler Yasmin Akhtar ve Nilum Akhtar’ın yanı sıra dört stajyer öğrenci, İspanya’da Sevilla şehrinde “Instituto de Educacion Secundaria Atenea” isimli okulun ev sahipliğinde yapılan proje toplantısına katıldılar.

Proje dahilinde okulumuz ev sahibi okul olan Instituto de Educacion Secundaria Atenea’da sunumlarla İspanya eğitim sistemi hakkında bilgi alınması proje çalışmasının ardından yine Sevilla’da bulunan diğer bir mesleki eğitim yapan liseyi de ziyaret ettiler. Ev sahibi okul I.E.S. Atenea okulu öğrencilerini staj yaptıkları “NH Hotels” oteller zincirinde ve Renault Sevilla Elektrik Fabrikası’nda da incelemede bulunan Türk ve İngiliz öğretmen ve öğrenciler kurumların iş disiplinlerine hayran kaldıklarını söyledi.

Üçüncü gün ev sahibi okulun öğretmen ve öğrencileri ile Granada şehrine ziyarette bulunan Gülşehir T.M.L. öğretmen ve öğrencileri Andalusiya Eyaleti çapında “elektrik, motor, buzdolapçılığı, vücut bakımı, aşçılık, garsonluk, mobilyacılık ve marangozluk alanlarında yapılan “Campeonato Autonomico de Formacion Profesional” isimli “Mesleki Eğitim Yarışmasına” katıldılar.

Sevilla’nın ve Granada’nın tarihi, kültürel, doğal ve turistik güzelliklerini de görme fırsatı bulan öğretmen ve öğrencilerimiz sağ selamet ülkemize geri döndüler.

Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Mehmet H. Göktan ise şu açıklamalarda bulundu: “ Öncelikle projenin oluşum aşamasında emeği geçen başta İngilizce Öğretmenimiz Gülhanım Soyutemiz’e ve diğer öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Özellikle öğrencilerimize ve tabi ki bize böyle bir tecrübe yaşattıkları için sağolsunlar. Bu proje ziyareti vasıtasıyla ufukların açılacağını, fikirlerin değişeceğini ve hayata ve özellikle eğitime farklı bakış açılarıyla bakılacağını düşünüyorum.”