Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi ‘Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası’ çerçevesinde Nevruz Bayramı’nı kutladı.

Gülşehir Ticaret Meslek Lisesi ‘Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası’ çerçevesinde Nevruz Bayramı’nı kutladı. Kutlamalar Nevruz’un Türk Dünyası’ndaki önemi konulu konuşmayla başladı. Konuşmada; Nevruz’un Farsça bir kelime olup ‘Yeni Gün’ anlamına geldiğini ve tabiatın uyanışını simgelediğini belirtildi. Ayrıca Türklerin ilk milli bayramının Nevruz olduğu ve Nevruz demenin milli birlik ve beraberlik demek olduğu vurgulandı.

Ayrıca programda öğrenciler tarafından konuşmalar yapılıp şiirler okundu. Ateş yakılıp üzerinden atlandı, demir dövülüp Ergenekon’dan çıkış temsil edildi. Öğrenciler arasında halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca, yumurta taşıma, yumurta tokuşturma gibi çeşitli yarışmalar düzenlenip müzik eşliğinde oyunlar oynandı. Türk Dünyası ezgileriyle zenginleştirilen programda, çalınan oyun havalarıyla öğrenciler ve öğretmenler stres atma fırsatı yakaladılar.

Programın sonunda söz alan okul müdürü Mehmet H. Göktan programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Son olarak da okul bahçesinde bütün öğretmen, öğrenci ve gelen misafirlere ekmek arası tavuk, ayran ve tatlı ikram edildi.