Özel Altınyıldız Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Güner, Başta Altınyıldız Koleji Okulumuz ve bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler günlerini kutluyorum dedi.

Güner mesajında,

“Dünyadaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı, gençlerimizi yani tüm geleceğimizi emanet ettiğimiz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.

Yurdumuzun her yerinde cehalete ve bilgisizliğe adeta savaş açarak kutsal ve onurlu görevlerini büyük fedakarlıklarla ve en zor şartlarda yerine getirmeye çalışan, öğretmenlerimiz, gerekirse bu yolda canlarını da ortaya koyarak, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları, yılmaz neferleri olmuşlardır.

İnsanlık tarihinin başladığı günden bu güne dünyanın en önemli ve en değerli mesleği olan öğretmenlik, cahillikle savaşta ve bilim ışığında ilerlemede en önemli etkendir.

Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyerek öğretmenin ve eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatırken, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’de 'Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli, yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' diyerek, öğretmenlere verdiği önemi vurgulamıştır.

Bu yüce ve kutsal mesleğe yıllarını vermiş bir öğretmen olarak Başöğretmenimiz Atatürk ve tüm öğretmenlerimiz gibi öğretmen olmaktan her zaman onur ve gurur duydum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, mesleklerin en onurlusunu seçerek hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan Başta Altınyıldız Kolejimizin ve tüm değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, tüm öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”