Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü kurulmasına dair karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, yeni enstitünün üniversitemize ve şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlı olarak ‘Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü kurulması ile ilgili 2014/6728 nolu Bakanlar Kurulu kararı, 26 Ağustos 2014 tarih ve 29100 Sayılı Resmi Gazete‘de yayınlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde ‘Hacı Bektaş Veli Enstitüsü’ kurmak için girişimlerde bulunduklarını ve bunun YÖK’ten sonra Bakanlar Kurulu kararıyla resmileşmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz, “Hacı Bektaş Veli bizim bölgemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri. Onun adını taşıyan bir enstitünün gerekliliğini her zaman dile getiriyorduk. Bu enstitü marifetiyle de Hacı Bektaş Veli’nin Türk kültürüne, tarihine ve inanç sistemine getirdiği değerleri daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Böylece Hacı Bektaş Veli’yi anlamak adına çok daha doğru ve daha objektif çalışmalar yapıp zaten bütün dünyaca tanınan bu değerin hak ettiği yere gelmesine önemli katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.