TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması ile ülke genelinde İHA konusundaki farkındalığın yaygınlaştırılması, bu alandaki teknolojik gelişmelere katkı sağlanması ve aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda ilki, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek Liseler Arası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, 16-20 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenecektir.

Yarışma için önce başvurular alınmış ve yapılan değerlendirmeler sonucu okulumuz H. Avni İncekara Fen Lisesi “KÖKSUNGUR” isimli İHA takımı ile yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır.

Gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 6.000 TL İHA Geliştirme Desteği ve 4.000 TL Katılım Desteği sağlanacak. Yarışma sonunda kategorilerinde birinci olan takımlara 20.000 TL, ikinci olan takımlara 15.000 TL, üçüncü olan takımlara 10.000 TL, her iki kategoride 5.000 TL mansiyon ödülü verilecek. Ayrıca her iki kategoride birinci olan takımlara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından ayrı ayrı 6.000 TL ödül verilecek.

Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.