Halk eğitim merkezinde, Gençlik merkezinde ve Milli Eğitim Müdürlüğünde hizmet içi eğitim olarak Osmanlıca kursları tertib eden Hayrat Vakfından büyük bir kültür hizmeti daha Nevşehir’de başlıyor.

15 Haziranda başlayıp 10 Temmuz da bitecek olan “Kur’an-ı Kerim Yaz okulu” erkek öğrenciler için Mihriban Emin Günel Ortaokulunda kız öğrenciler için Nene Hatun Mesleki Ve Teknik Eğitim Lisesinde ( kız meslek lisesinde)icra edilecek. 

Hayrat Vakfı Nevşehir temsilcisi Mehmet ÖZER’in yaptığı açıklamaya göre: Kurs süresince öğrencilere “Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi (peygamberimizin hayatı) İslam büyüklerinin hayatı, örnek şahsiyetler, unutulmuş sünnetler ve Osmanlı Türkçesi gibi dersler verilecek. Bu derslerle öğrencilerimizin manevi dünyaları aydınlanacak ve İslam kültür ve medeniyetini hakiki kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriften öğrenme fırsatı yakalayacaklardır.  Ayrıca ecdad yadigârı olan Osmanlı Türkçesini yeni neslin yakından tanıyıp öğrenmesini temin eden kurs, öğrencilerin yaz tatilini verimli olarak değerlendirmelerine olanak sağlıyor. Yine satranç, masa tenisi, futbol, basketbol gibi sportif faaliyetlerle çocuklarımızın oynama ve eğlenme ihtiyaçlarını giderilmesi planlanmıştır.

Hayrat vakfı gönüllü eğitimcileri tarafın icra edilecek olan kurs ücretsiz olup 9 -16 yaş aralığındaki bütün öğrencilerin kursa kayıt yaptırabileceğini söyledi. 

15 Haziranda başlayan kurs hafta içi her gün saat 12:00-16:00 arasın da erkekler öğrenciler için Mihriban Emin Günel Ortaokulunda kız öğrenciler için de NENE HATUN mesleki ve teknik lisesinde (kız meslek lisesinde) yapılacaktır.

 Kayıtlar 0506 933 83 25 -0 505 279 62 29 numaralarından yapılabilir. Yine 15 Haziran günü kursun verileceği okullarda da kayıtlar yapılabilir diyen Mehmet Özer; kursun Kur’an ayı olan ramazan ayına denk gelmesinin çok anlamlı olduğunu ve bu ayda gelen (ikra) oku emrinin yerine getirilmesi manasına geldiğini belirtti. Mehmet özer sözlerini şöyle tamamladı; maddi eğitimi için 9 ay çocuklarımızı meşakkatli ve yoğun bir süreçten geçiriyoruz. Bu arada manevi eğitimi aksayan çocuklarımıza bu kuran yaz okulları büyük bir fırsat. Çocuklarımızın karınlarını doyururken ruhlarını aç bırakmamalıyız. Bedenlerini eğitirken kalblerini ruhlarını vicdanlarını ihmal etmemeliyiz. 
Biz hayrat vakfı Nevşehir şubesi olarak çocuklarımızın manevi dünyalarında Kuran kandilinin yanması için gayret ediyoruz. Gayret bizden tevfik Yüce Rabbimizden…