Nevşehir’de üç yıldır hızlı okuma teknikleri eğitimi veren, halk eğitim merkezinde ve özel derslerle hızlı okuma tekniklerini başta öğrenciler olmak üzere toplumun her kesimine öğreten Sosyolog Melek Yorgancı, öğrencilerin, ev hanımlarının, okumayı seven 7 den 70’e herkesin mutlaka hızlı okuma tekniklerini öğrenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu tekniklerin öğrenilmesi durumunda öğrencilerin sınav kaygısını yenebileceğini, okumayı seven herkesin daha kısa sürede ve anlayarak okumaya daha az zaman harcayabileceklerini söyleyen hızlı okuma teknikleri eğitmeni Melek Yorgancı, bu tekniklerin sınav kaygısı ve stresini de engellediğine vurgu yapıyor.
Yorgancı, “Hızlı okuma teknikleri üç ayrı kurdan oluşur. Hızlı okuma teknikleri arasında gözün yanal açıları, hafıza teknikleri, oturma pozisyonları, sınav esnasında dikkat ve konsantre ile ilgili yaptığımız çalışmalar ve egzersizler var. Eğitim verdiğimiz kişilerin çok hızlı okuma yapmasını istiyoruz. 32 saat süren eğitim sürecinde dakikada 160 kelime okuyan bir kişi eğitim sonrasında dakikada 560 – 600 kelime okuyabilecek bir duruma geliyor. Hızlı okuma tekniklerinden ev hanımlarımız, çalışanlar, öğrenciler toplumun her kesiminden insanlarımız yararlanabilir. Okumayı seven, sınava hazırlanan ve hedefleri olan bütün insanlarımızı hızlı okuma tekniklerini öğrenmeye davet ediyorum. Örneğin YGS sınavlarında her yıl kelime sayısı artıyor ama süre aynı. Bu nedenle sınav kaygısı yaşamaması için bir kişinin mutlaka hızlı okuma tekniklerini öğrenmesi gerekiyor. Bu dediğimiz sadece sözel alanda değil sayısal alanda da geçerli. Hızlı anlama, çözme teknikleri de hızlı okuma tekniklerimiz arasında bulunuyor. Ben 3 yıldır halk eğitim merkezi, okullarda ve özel olarak bu dersleri veriyorum. Bir çok öğrencimizin bu teknikleri öğrenmesi durumunda sınavlarda daha başarılı sonuçlar alabilecekler. Sınav kaygısı sınava girenlerin büyük bir bölümünde istenen başarının sağlanamamasını da beraberinde getiriyor. Bilgi var ancak sınav kaygısı ve stres bilgiyi bastırıyor. Hızlı okuma teknikleri sadece sınavlar için değil, okumayı seven herkese her zaman öğrenmeleri gereken bir sistem” dedi.

Hızlı okuma teknikleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Eğitmen Melek Yorgancı’nın
0 546 228 32 42 numaralı telefonundan bilgi edinebilirler.