Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr Filiz Kılıç Göreve atandığı tarihten itibaren Nevşehir de çok farklı bir yönetici portresi oluşturdu. Kapısı her zaman herkese açık oldu.Şimdiye kadar,kendisiyle görüşmek isteyip de görüşemeyen olmadı.İsteyen herkesle görüştü,derdini,talebini dinledi.Kimseyi oyalamadı.Kandırmadı.Yasalar ve kurallar çerçevesinde olabilecekleri yaptı,olmayacakların sebebini söyledi.Bireylerin değil Üniversitenin ve devletin çıkarlarını gözetti.O Nevşehir’in kimine göre kızı, ablası, kimine göre bacısı,annesi oldu.

Rektör Kılıç, gerek güzel çalışmaları gerek beşeri ilişkileri ve gerekse insani ilişkileri ile tüm  Nevşehirlilerin büyük takdirini güvenini ve her şeyden öte gönüllerini kazandı…

Artık Nevşehir kamuoyunda Nevşehir Üniversitesi denince ilk akla Rektör Kılıç,Rektör Kılıç denince de hemen Nevşehir Üniversitesi akla gelir oldu.

Rektör Kılıç,Üniversite personeline ve öğrencilerine bir anne şefkatiyle yaklaştı.Personeli ile gerektiği zaman arkadaş gibi konuştu.Gerektiği zaman da otoriter bir amir gibi davrandı.İyi niyetli ve görevini yapana hoşgörülü davrandı,görevini yapmayana,üniversitede huzur ve düzeni bozmak isteyen kötü niyetlilere acımadı.Çalışanı takdir etti,çalışmayanı tekdir.Kimsenin özlük hakları ile oynamadı.Adil davrandı.

Rektör Kılıç öğrencilerini kendi evladı gibi korudu,sevdi.Onların barınma,yeme,içme vs sorunları ile birebir ilgilendi.Hayırseverlerle  pek çok görüşmeler yaptı ,ihtiyacı olanlara burslar buldu.Kapısını çalan,görüşmek isteyen,derdini anlatmak isteyen bütün öğrencileri kabul etti,sıkıntı ve şikayetlerini dinledi.Öğrenci kantininde,yolda,sokakta gördüğü öğrencilerle mutlaka selamlaştı,konuştu,beraber çay içti.Onlara bir rektörden ziyade anne şefkati ile yaklaştı.Öğrencilerle gezilerde,vadi yürüyüşlerinde,konserlerde,konferanslarda,mezuniyet törenlerinde birlikte oldu.Türkü söyledi,şarkı söyledi,halay çekti,oyunlar oynadı.

Rektör Kılıç Bu bölgenin insanı olması sebebiyle halkla yakın bir diyalog içinde , her vesile ile onlarla beraber oldu.Düğün,nişan,cenaze vs cemiyetlere iştirak etti.Yetiştirme yurtlarını,huzurevlerini,kadın derneklerini,özürlü ve şehit ailelerini ziyaret ederek acı ve mutluluklarını paylaştı.

Bir taraftan Üniversitenin menfaatlerini sonuna kadar koruyup,kollarken diğer taraftan devletin en üst makamlarına kadar çıkarak üniversitenin ihtiyaçları için yardım talep etmekten çekinmedi.Hayırseverlerimizi Cumhurbaşkanlığı makamına kadar çıkararak  onore  etmesi ilimiz için ne kadar önemli ise Rektör hanımın Ankara da ki gücünü göstermesi açısından da o kadar önemlidir.Bu vesile ile Rektör hanımın Ankara da açamayacağı kapı olmadığını gördük.

Rektörlük seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun Nevşehir halkı kendi evlatları,bu toprakların insanı Prof Dr Filiz Kılıç ı benimsedi, sevdi, Onun kendileri için bir şans olduğunu anladı. Mütevazi,canayakın tavrı,çalışkanlığı ve yardımseverliği takdir edildi.Özellikle kız çocukları için rol model oldu,kızlarımız onu kendilerine örnek aldılar.Rektör Kılıç bugün olduğu gibi bundan sonra da Nevşehirin hayatında önemli roller oynayacak gibi görünüyor.