İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar´dan ilçe müdürlüğü, ilçenin eğitim durumu ve okulları hakkında bilgi alan Demir, müdürlük birimlerini gezerek çalışanlar ile tanıştı ve bir müddet sohbet etti. Daha sonra İlçe Müdürü Dündar ile birlikte, Derinkuyu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi´nde incelemelerde bulundu.

Derinkuyu Yazıhüyük kasabası Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar ile birlikte Yazıhüyük Beldesinde bulunan okullarda incelemelerde bulundu. Okul ve kurum idarecilerinden sorunları dinleyen Demir, onarım ve donatım ihtiyacı olan okullarımızın sorunlarının en kısa sürede çözülmesi için gayret göstereceklerini ifade etti.
Yazıhüyük kasabası Gazi İlkokulu ziyaretinde, 4. Sınıf Öğretmeni Nevzat Özdemir´in tatile gitmeden önce kendi sınıfının çöp kovası dahil tüm malzemelerini ambalajlamış olduğunu gören Demir, Nevzat Özdemir´in yaptığının örnek bir davranış olduğunu söyleyip gıyabında takdir ve tebriklerini belirterek,değerli anne ve babasının ellerinden öpüyorum dedi. Bu hassasiyetin bütün öğretmenler tarafından gösterilmesi  gerektiğini ifade etti.Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Sınıf Öğretmeni Nevzat Özdemir´in  bu örnek davranışının Milli Eğitim Bakanlığına bildirileceğini de söyledi.