Eğitim sisteminde yapılan değişiklikle açılan İmam Hatip okullarının orta kısımlarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar geçtiğimiz yıl büyük sıkıntılar yaşamışlardı.

İMAM HATİP İÇİN ÇALIŞMALAR HEMEN BAŞLAMALI

Gerek kontenjan sıkıntısı gerekse bölgelerinde İmam Hatip okulu tahsis edilmemesi sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşların önümüzdeki eğitim dönemi için ellerini hızlı tutmaları gerekiyor. Bölgelerine İmam Hatip okulu açılmasını isteyen vatandaşların bir araya gelerek dilekçe toplamalarının İmam Hatip okulu tahsisi için etkili olacağı belirtiliyor.

KUR’AN-I KERİM VE SİYER DERSLERİ İÇİN DE ERKENDEN BAŞVURULMALI

Öte yandan; bütün ortaokul ve liselere getirilen seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersleri için de başvuruların şimdiden yapılmasının önemine vurgu yapılıyor. Okul idareleri ve Milli Eğitim müdürlüklerinin gelen başvurulara göre planlamalarını tamamlamalarının, yeni eğitim döneminin daha problemsiz başlamasına katkı yapacağı belirtiliyor.

BAKANLIK YOĞUN TEMPO İÇERİSİNDE

Bu arada, yeni eğitim öğretim dönemi planlama çalışmalarına önümüzdeki ay içerisinde başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlerden ilçe müdürlerine kadar bütün personelin yer değiştirme işlemleri Temmuz ayı içerisinde yapılacak. Bu işlemler için bakanlık merkez teşkilatının yoğun bir çalışma içerisine girdiği gözlemleniyor. Öğretmen atama ve yönetici atama birimlerinin göstereceği performans taşrayı da yakından etkileyecek.

İŞTE BAKANLIĞIN TEMMUZ AYINDAKİ İŞ TAKVİMİ

Öğretmenler için; önce il içi ve iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı nakil işlemleri yapılacak. Bu işlemler Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak. Alan değişikliği işlemleri Temmuz ayında yapılacak. Özür durumundan yer değiştirmeler 15 Temmuz ila 5 Ağustos arasında yapılacak. Alan değişikliği işlemleri Temmuz ayında yapılacak.

Okul yöneticileri için; isteğe bağlı atamalar Temmuz-Ağustos ayında yapılacak. Rotasyon Temmuz ayında sonuçlandırılacak. Taşra eğitim yöneticileri yer değiştirme yönetmelik taslağında rotasyonun Haziran ayında bitirileceği hüküm altına alınmıştı. Ancak taslağın Devlet Personel Başkanlığı’na gönderildiği söyleniyor. Yönetmeliğin yayınlanması ve uygulanması Temmuz ayını bulacaktır. Taşra eğitim yöneticilerinin yer değiştirme suretiyle atamalarının da Haziran ayı içerisinde tamamlanması gerekiyordu.

YENİAKİT