Güçlü yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı pilot uygulama için belirlenen ilkokul ve ortaokullarda tasarım beceri atölyeleri açılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İncekaralar İlkokulu'nda Tasarım-Beceri Atölyeleri açılışı yapıldı. Açılış törenine Nevşehir Vali Yardımcısı  Sayın Aydın ABAK ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR' in yanı sıra, TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, İl Tarım ve Orman Müdürü Okan YILMAZ, İş Kur İl Müdürü Arif Sıddık BARATA ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İncekaralar İlkokulu'nda Ahşap Tasarım Atölyesi ( ahşap şekillendirme, ahşap yakma), Görsel Sanatlar ( ebru, resim ve seramik, halı dokuma), Drama Atölyesi, Yaşam Becerileri, Salon Sporları, Geleneksel Çocuk Oyunları atölyeleri açıldı. Tasarım Beceri Atölyelerinde öğrencilerimize rehberlik edecek öğretmenlerimize hizmet içi eğitimler düzenlenerek alanında uzman eğitimcilerden eğitim almaları sağlanmıştır. Bu kapsamda 62 hizmet içi eğitim açılmış ve toplam 1675 öğretmenimiz eğitimlere katılmıştır.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR; "hazırlanan atölyemizin düşünen, tasarlayan, üreten ve öğrenmeye heves eden gençlere sahip olmamıza ve 2023 Vizyonumuza katkı sağlayacağına inandığını belirtti, ayrıca bu atölyelerin kurulmasında çok büyük katkıları olan Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ' a teşekkürlerimi  ve şükranlarımı arz ediyor, Tasarım beceri atölyelerinin hayata geçirilmesinde emek sahibi AR-GE birimimize, Okul Müdürü ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, atölyede çalışan öğretmenler ve öğrencilerimizi ise tebrik ediyorum "dedi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Aydın ABAK ise açılışı gerçekleştirilen bu atölyenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, atölyenin ilimize ve tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini diledi.