E Twinning projeleri, Avrupa´da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla yürütülmekte. 
Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye Ulusal Destek Servisi koordinesinde Türkiye ve Litvanya Çift Taraflı İrtibat Semineri gerçekleştirildi.
Açılışa Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli, Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, Litvanya eTwinning Koordinatörü Violeta Ciu ve okul müdürleri katıldı.
Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde ve ilimiz katılımcıları ile birlikte Litvanya’dan gelen öğretmenlere eTwinning ve Uluslararası Eğitim, e Twinning Nedir, eTwinning Portalı ve Masa Üstü Kullanımı, eTwinning Live, Web 2.0 Araçları, İnternet Güvenliği, İyi Örnekler temel başlıkları altında uygulamalı eğitim verildi. 
Açılışta Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, eTwnining projesinin eğitim alanında yeni bir ufuk açtığına inandığını kaydetti. Eldivan, "eTwinning seminerine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Çalışmaların ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirerek eğitim gören gençlerimize katkı sunmasını diliyorum" dedi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, “eTwinning faaliyeti öğretmenler için bir fırsattır. Çevrimiçi araçları kullanarak Avrupa’daki herhangi bir meslektaşıyla proje üretebilecekleri işbirliği yapabilecekleri yabancı dil ve Bilişim Teknolojilerini kullanma becerilerini geliştirebilecekleri bir platformdur.” dedi.
Ayrıca, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından Nevşehir yöresi halk oyunları gösterileri yapıldı. Litvanya’lı öğretmenler de karşılıklı olarak kendi kültürlerini; türkülerini, yöresel kıyafetlerini, oyunlarını ve yemeklerini bu seminerde tanıttılar. Seminer düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.