İş Bırakma Eylemine Çağrı

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı Mustafa Malkoç, 24 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan iş bırakma eylemine katılımın eylemin başarılı olması açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Malkoç, “Sendikamız 26 Ağustos 2014 tarihinde Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikalara mektup yazarak; Milli Eğitim Bakanlığının Yönetici atama, öğretmen atama, rotasyon, TEOG yerleştirme, İdeolojik kadrolaşma ve yapılanma, Eğitimin özelleştirilmesi vb. konularda ortak bir eylem yapılması çağrısında bulunmuştu. Çağrımızda belirttiğimiz ortaklaştırma talebimiz olumlu yanıtla karşılık bulmuştur. Diğer sendikalarında aynı tarihte yapacağı bu eylemde, Eğitim-İş örgütünün daha etkin olup, hem genel hem de yerelde inisiyatif alarak  “24 Eylül Çarşamba günü iş bırakma ”eyleminde başarılı olması büyük önem taşımaktadır.

Eğitim-iş;  İktidarın eğitimi öğretimi düşünmeyen tek derdinin yönetim kadrosu ve öğretmenlerinin benim düşüncemde olsun diyen kadrolaşmasına ve eğitimin yozlaşması dayatmalarına karşı tüm üyeleriyle birlikte karşısında olmaya devam edecektir.

Eğitimde yaşanan, eğitim çalışanlarının ortak sorunları karşısında güç birliği ve dayanışma içinde olmak önemlidir. “Karşı devrimci güçlerin yok etmek istediği ulusal, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine, emeğimize, geleceğimize ve bağımsızlığımıza” sahip çıkmak için herkesi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” açıklamalarında bulundu.