T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan bu yıl 12.si Sivas Taha Akgül Spor Salonunda 9-10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya Nevşehirimizi temsilen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü öğrencileri katılacaktır. Geçen yıl Konya da yapılan yarışmaya da katılan Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robot Kulübü öğrencileri Çizgi izleyen kategorisinde 550 robot içerisinde 16. olarak Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde de 580 robot içerisinde 8.olarak büyük bir başarıya imza atmışlardı.
Bu sene de toplam 11 kategoride yapılacak olan yarışmaya öğrencilerimiz Yusuf UYANIK, Mehmet Emin TÜRK, Yusuf ÖZDEMİR, Sabri KARANFİL, Zeki SABIRER, Gökhan DİK ve İbrahim ÖZKAN Danışman Öğretmenlerimiz Fatih ŞAHİN, Gökhan ÖZER ve Hüzeyin İNAL Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen ve Endüstriyel Robot Kol kategorilerinde katılacaklardır. Bu seneki kategorilerde toplam 3000’den fazla robot, 4000’den fazla katılımcı katılacaktır.
Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini, Nevşehirimizi Uluslararası bir yarışmada temsil edecekleri için tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.