Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi  tarafından Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik kadına yönelik şiddetle uluslararası mücadele günü etkinlikleri çerçevesinde eğitim verildi.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin lise ve dengi okullardaki  kadınların ve çocukların toplumda iyi birer birey olmaları yolunda, her türlü psikolojik desteği sağlamanın yanı sıra bu kapsamda eğitim ve seminerler sürüyor.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde görevli uzmanlar tarafından  Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik Kulübü öğrencilerine bir konferans verildi.

Toplumsal Cinsiyet ve Eşitlik Kulübü öğretmenleri Elvan Aydın ve Tuğba Saylar Cihan’ın da katkılarıyla öğrencilere ; Şiddet ve türleri, akran şiddeti ve etkileri, şiddet karşısında nerelere başvurulabilir ?  gibi konularındaki eğitimlerin ardından, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin işleyişi, ulaşılabilirliği ve çalışma disiplinine yönelik bilgiler  aktarıldı.