Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Seda Hendekoğlu, “Öncelikle hem cinsim olduğu için Rektörümüz ile çok gurur duyuyorum. Okulumuzda ciddi anlamda büyük çalışmalar yapıldı. Çünkü ilk geldiğim seneden itibaren dört sene boyunca çok büyük değişiklikler oldu. Gerek üniversitenin yerleşkesi açısından gerek kampus ve bölümlerin derslerinin düzenlenmesinden ve sempozyumlardan, uluslar arası kongrelerden ben çok memnunum. Rektörümüz çok güzel çalışıyor. Bir bayan olarak çok gurur duyuyorum” dedi. 
Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Mazhar Fıstıkçı’da, “ Açıkçası biz üniversiteye yazılırken daha önceden gelen arkadaşların hep şikayeti ile meşgul olduk. Ama şuan 2012-2016 yılını kıyasladığımızda gerçekten bir üniversite anlamında gelişmiş, gerek öğretim kadrosuyla gerek üniversitemizin kendi mimari olarak güzel bir üniversiteden mezun olacağım için çok mutluyum. Her açıdan kendini geliştirmiş bir üniversiteye sahibiz. İlk geldiğimizde ki eğitim kadrosuyla şuan ki kadro çok farklı. Rektörümüzün bayan olması bu kadar işin altından kalkması büyük bir tebriği hak edecek bir durum" diye konuştu.
Türk Dili ve Edebiyatı 2. Sınıf öğrencilerinden Yusuf Karasu’da, “ Ben geleli iki yıl oldu. Ancak iki yıl içerisinde üniversitemiz büyük bir gelişme kazandı. Alt yapı ve olanaklar müthiş derece ilerleme gösteriyor. Filiz Hocamız öğrenciler ile daha iç içe olmaya çalışıyor. Üniversitemizin Rektörünün bir bayan olması bence avantaj sağlıyor. En azından bizim üniversitemizde sağlıyor. Çünkü Filiz hocamızın daha titiz ve dikkatli davrandığını düşünüyorum. Hem üniversitemiz ile ilgili hem de üniversitemizin çevre düzenlemeleri ile ilgili olarak’’ dedi.
Türk Dili ve Edebiyatı 4. Sınıf öğrencilerinden Fikriye Nur Fırat ise Rektör Kılıç’ın bir anne şefkati ile yaklaştığını aynı zamanda kendisinin de Rektör Kılıç’ı örnek aldığını ifade etti. Fırat, “ Benim de ilk geldiğim yıl ile şuan arasında çok büyük farklılıklar oldu. Üniversitemiz gittikçe gelişiyor. Bölümler olsun, faaliyetler olsun çeşitli konularda çok büyük gelişimlerde bulunuluyor. Bayanların elinin değdiği her yer güzelleşir diye bir cümle vardır ya aynı şekilde Rektörümüzün elinin değdiği her yer güzelleşti. Farklı farklı bölümler açıldı. Farklı farklı fakülteler açıldı. Üniversitemizde bu şekilde gittikçe gelişmeye başladı. Rektör hanımın anne şefkatiyle, kadın gücüyle üniversitemiz bu şekilde gelişiyor ve güçleniyor. Hedefim Rektör Hanım gibi olmak istiyorum. O da zaten Türk Dili ve Edebiyat Bölümünden bir hocamız. Ve onu örnek alıyorum, onun gibi olmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencilerinden Merve Tunalı’da, “ Geçen sene geldiğimde eğitim fakültesinin inşaatı henüz yeni bitmişti. Ama bu sene çok farklı. Yani inşaatlar tamamlandı. Birçok fakülte yapıldı. Çok hızlı gelişim sağlanıyor. Rektörümüzün bir bayan olması bize çok büyük bir avantaj sağlıyor. Bir sorunumuz olduğu zaman gidip rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Hiç çekinmeden etmeden ki Filiz hoca da çok samimi ve sıcak kanlı. Bizim gibi şehir dışından gelen öğrenciler içinde bir anne sevgisi gösteriyor. O yüzden Rektörümüzün bir bayan olmasından memnunum ve gururda duyuyorum’’ şeklinde konuştu.