Kafası Karma Karışık Bir Gençlikle Karşı Karşıyayız

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin okul seçimleri konusunda velilere de seslendiği açıklamalarında günümüzde ne istediğini bilmeyen, kafası karma karışık bir gençlik ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerin yeteneklerine göre, kendi istedikleri meslekler doğrultusunda okul seçimlerini yapmaları gerektiğine işaret eden Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kılıç, velilerin öncelikle çocuklarının kendi kendilerini tanıma fırsatını çocuklarına vermeleri çağrısında bulundu.

Kılıç, “Ne yazık ki günümüzde ne istediğini bilmeyen, kafası karma karışık bir gençlik karşımızda. Halbuki benim gençlere tavsiyem hangi mesleği seçerseniz seçin, hangi bölümde okumak isterseniz isteyin lütfen sevdiğiniz bölüme girin. İstediğiniz mesleği yapmaya çalışın ama bunun içinde öncelikle kendini tanımaya çalışın. Ben kimim ve ne yapmak istiyorum sorusunu lütfen kendinize ciddi bir şekilde sorun. Hayatta her şeyin bir felsefesi var. İnsanoğlunun da bir felsefesi var.  Bu arada aslında felsefe dersi çok çok önemli bir ders ama bu dersi maalesef  angarya dersler arasında görüyoruz. Lütfen öğrenci velilerimiz öğrencilere, çocuklarımıza kendilerini tanıma fırsatı verin. Siz çocuklarınıza seçenekler verin, onlar kendi yetenekleri doğrultusunda buna karar versinler” diye konuştu.