Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 28-29 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 4. Olağan Kongresine katıldı. Rektörümüz ayrıca Mevlana Değişim Programı kapsamında 11 değişik üniversite ile protokol imzaladı.

Başbakanlık TİKA Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazar Strateji Enstitüsü, Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi ve Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla organize edilen kongreye; T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölge ülkelerinin enerji bakanları, T.C.Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Kemal Abdulla, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda devlet adamı, bürokrat ve üniversite rektörü, enstitü başkanı ile basın-yayın kuruluş temsilcileri katıldı.

14 ülkeden 67 üniversite rektörünün, sosyal, fen ve sağlık bilimleri alanlarında bölgenin ve bölge üniversitelerinin işbirliği imkanlarını dile getirdikleri çalıştay sonunda kongre, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın oturum başkanlığını yaptığı sonuç bildirgesi ve çalıştay raporlarının okunması ile son buldu.

Rektörümüz, 11 Üniversite ile Protokol İmzaladı

Birlik üyesi birçok üniversitenin akademik işbirliğini artırmak adına görüş alışverişinde bulunduğu kongreye katılan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç,   Mevlana Değişim Programı kapsamında 11 değişik üniversite rektörü ile protokol imzaladı. 

İran’daki Tebriz Devlet Üniversitesi, Kıbrıs’daki Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Dağıstan’daki Sokhumi Devlet Üniversitesi, Azerbaycan’daki Bakü Asiya Üniversitesi, Azerbaycan Turizm Enstitüsü, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi, Nahçıvan Özel Üniversitesi, Gence Devlet Üniversitesi ile yeni protokoller imzalayan Rektörümüz,  daha önce üniversitemiz ile anlaşması bulunan Azerbaycan’ın Qafqaz Üniversitesi ile de mevcut anlaşmalı bölümlerimize ek bölümler dahil edilmesine yönelik protokole imza attı. 

Her geçen yıl hızla büyümeye devam eden ve uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz, Rektörümüzün yeni üniversitelerle Mevlana Değişim Programı kapsamında gerçekleştirdiği ikili anlaşmalar ile öğrenci ve akademisyen değişimi yapılabilecek.