Kalaba Mehmet Akif Ersoy Orta okulu Tubitak bilim fuarı açılışını Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN yaptı.

 

. Milli Eğitim Bakanlığı ile Tubitak arasında imzalanan ülkemizde gönüllü 1000 okul tarafından gerçekleştirilen Tubitak  bilim fuarında  Avanos’u temsil eden   Kalaba Mehmet Akif Ersoy Orta okulu Müdürü  Ali KARASU Açılış konuşmasında;

Tubitak Bilim Fuarları ile birlikte 6 – 7 – 8. sınıfta okumakta olan öğrencilerimizin öğretim proğramı çerçevesinde kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının  sonuçlarını sergileyebilecekleri ortam oluşturmayı amaçlamaktayız.  En Temel amacımız ise; Gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini öğrenciler tarafından uygulayarak – yaparak – yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır.

Bilişim Fuarlarımız ile birlikte her seviyedeki öğrencinin proje yapabileceğini göstermiş bulunmaktayız. Her Fikir Değerlidir  ile hazırladığımız 26 projemizin Emekcilerini alkışlıyor başarılarının devamını diliyoruz.

  Tubitak bilim fuarı açılışına Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU,  İl Genel Meclis Üyeleri  Şaban TOPUZ, Tayfun CEYHAN, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzbş. Serkan KOCAMANOĞLU,  İlçe Emniyet Müdürü Erkin TURĞUT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer ALKAN, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim ERTÜRK,  Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal OSAN , Avanos SGK Müdürü İbrahim OSAN, Avanos Kütüphane Müdürü Nazife KÜÇÜK,  Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem YILMAZ, İlçe Malmüdürü Ahmet TANRIVERDİ, İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman ŞAHİN, İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTÇİ, ve  İlçe Tapu Müdürü Veli OKUR, Avanos İlçe Müftü Vekili A.Muhammed ÇINAR,  Avanos Sosyal Hizmet Vakfı Müdürü Burcu PEKSAR,  Avanos Halk Eğitim Merkez Müdürü Mustafa KARATEKİN ve Kalaba halkının katılımıyla gerçekleşen açılışta öğrencilerin performansı katılımcıları büyüledi. Fuar sonrası Avanos protokolünü başkanlık makamında ağırlayan Başkan KÖROĞLU misafirlerine Kalaba'ya özgün muhteşem tadı olan Yoğurt Kaymağı ikramında bulundu.

KALABA MEHMET AKİF ERSOY ORTA OKULU FUAR AÇILIŞININ BÜTÜN FOTOĞRAFLARI