Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin koordinasyonunda, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteklediği 1-3 Kasım 2019 tarihleri arasında Nevşehir'de gerçekleşen,  1. Uluslararası İnformal Öğrenme Kongresi (ICIL) açılış programı düzenlenmiştir. Düzenlenen açılış programına Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Murat DİLDÖKEN katıldı. Bu kongre gerek fen gerekse sosyal alanlarda olması ve uluslararası niteliğiyle bir ilk olma özelliği göstermektedir. Akademik sunumların yanı sıra;

İnformal öğrenmede uluslararası alanda değerli çalışmaları olan davetli konuşmacılarımız olacaktır.
Eğitim-öğretim sürecinin çok değerli paydaşlarından sevgili öğretmenlerimiz için değişik faaliyetler planlanmaktadır. Öğretmenlerle her branştan yapacağımız faaliyetler MEB tarafından da sertifikalandırılacaktır.
Genç akademisyenler için yapacakları ve/veya yapmakta oldukları hatta yeni bitirildikleri tez, makale gibi çalışmalarının kısa sunum ve uzman hoca yönetiminde değerlendirmeleri yapılacaktır.
Kongre süresince çeşitli okul dışı ortamlar örneklendirilerek hayata geçirilecektir.

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kongreyi ilimiz Nevşehir de düzenleyen Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan YILMAZ, Prof. Dr. Ahmet İlhan ŞEN ve ekibine teşekkür eder, sunum yapacak öğretmenlerimize başarılar dileriz.