Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Kuluçka Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Üniversite Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Merkez Kütüphane binası içerisinde oluşturulan Kapadokya Kuluçka Merkezinin açılışına; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Av. Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Kapadokya Kuluçka Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Duyar, Üniversite akademik ve idare personeli katıldı.
Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve katılımcılar Kapadokya Kuluçka Merkezi’nin ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olması dileğiyle Merkezi’nin açılışını birlikte gerçekleştirdi. Rektör Bağlı ve beraberindekiler daha sonra Merkezi gezerek incelemelerde bulundu.
Üniversitemiz Kapadokya Kuluçka Merkezi Koordinatörlüğü tarafından yayınlanan Basın Bülteni: 
KAPADOKYA KULUÇKA MERKEZİ
Üniversitemizin ‘’Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’’ uygulamaları kapsamında programına aldığı ‘’KAPADOKYA KULUÇKA MERKEZİ’’ kurulum çalışması  tamamlandı.  
Üniversite sanayi işbirliği süreçlerini hızlandırarak NEVŞEHİR ilimizin kalkınmasına sürdürülebilir ve rekabet edebilir bir büyüme ile sağlamayı hedefleyen ‘’Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’’ uygulamalarının, genç girişimcilere önemli fırsatlar sağlayacağı düşünülmektedir.
Bir süredir kuruluş çalışmaları sürdürülen  ‘’ KAPADOKYA KULUÇKA MERKEZİ’’ fiziki ve hukuki alt yapısı tamamlanmış ve  genç girişimcilere destek olmaya başlamıştır.
‘’KAPADOKYA KULUÇKA MERKEZİ’’ üniversitemizin yaratıcı beyinlerine destek olmanın yanında aynı zamanda Nevşehir’in destek arayan yaratıcı fikirlerine de kapısını 7/24 çalışma esasları doğrultusunda açık tutmaktadır. Merkez, 32 girişimci için hizmet vermeye hazır olup, tesis;  toplantı odası, kafeterya ve dinlenme yerleri ile modern bir altyapıya sahiptir.
Kuluçka Merkezi
Kuluçka Merkezi (Incubation Center) programı, başarılı şirketleri ortaya çıkarmak için henüz işin başında olan girişimcilere destek olacak kaynak ve hizmetleri sağlamak üzere Amerika ve Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de uzun yıllardır uygulanmaktadır. Kuluçka Merkezi kurucuları, merkeze seçtikleri 'Startup'ların iş çevresi, uygun eğitim programları, fiziksel ortam, internet erişimi ile yönetim ve pazarlama desteği gibi önemli ihtiyaçlarını karşılayarak onların iş hayatına hızlı giriş yapmalarına yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalar, Kuluçka Merkezi programlarından çıkan şirketlerin yüzde 87'sinin sektör içinde yer edindiğini ve rekabete katıldığını göstermektedir.  Bu merkezlerin kullandığı metotlar ilgili sektöre göre farklılık göstermekte ve Kuluçka Merkezi'nin erken aşamadaki şirketlerin veya fikir sahibi girişimcilerin büyümesinde etkin rol oynadığı bilinmektedir.
Kuluçka merkezleri çok kısa ifade etmek gerekirse girişimlerin ilk aşama yatırımcıları ve rehberleridir diyebiliriz. Kuluçka merkezleri girişimin en kırılgan olduğu dönemde hayatta kalabilmesine, serpilip gelişebilmesine olanak sağlamak için yapılması gerekli çalışmalara ilişkin olarak verdikleri rehberlik ile öne çıkmaktadırlar.
Kuluçka merkezleri girişimlere küçük bir finansal destek yanında birçok farklı alanda imkanlar yaratabilmektedirler, mesela ofis alanı, mentorluk hizmetleri, networking için sosyal imkanlar, girişimci ile yatırımcı arasında bir köprü, profesyonel hizmetlerin nereden ve nasıl alınacağına dair destekler gibi. 
Kuluçka merkezlerinin en önemli yan faydalarından birisi de birçok startup aynı çatı altında faaliyet gösterdiğinden önemli bir sinerji yaratma kapasiteleri bulunmaktadır. Gerek teknik anlamda gerekse sosyal ve motivasyonel anlamda aynı çatı altında bulunan girişimciler birbirlerini desteklemek eğilimindedirler bu da çok olumlu bir sinerjinin doğmasına neden olmaktadır.
Kuluçka merkezi genç girişimciye neler sağlar?   
Kuluçka Merkezi çalışanlarından danışmanlık,
- Kurumun ihtiyacına yönelik uzmanlığı bulunan bir mentor, 
- Kuluçka Merkezi’nde ofis alanı,
- Üniversitenin Hukuki Destek Ağından yararlanma,
- Eğitimleri/toplantıları desteklemek amacıyla atölyeler,
- Kurum içi eğitimlerin tasarlanması ve uygulanması