Alman bilim adamı W. Conrad ROENTGEN’in X-Işınlarını keşfetmesinin ve sağlık alanında kullanıma sunmasının ardından her yıl 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü olarak kutlanmaktadır.
Bu kapsamda Kapadokya Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı ikinci kez Dünya Radyoloji Günü’nü etkinliklerle kutladı.

Etkinliğin ilk bölümünde program öğrenci ve mezunları, davetli öğretim elemanları ve Ufuk Üniversitesi öğrencilerinin doğa yürüyüşü ile başladı. Öğle yemeğinin ardından ikinci bölümde ise “Dünden Geleceğe Radyoloji Semineri” gerçekleşti.
Seminerin açılış konuşmasını Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Sorumlusu Şaban Akpolat ve Sağlık Programları Koordinatörü Ayfer Coşkun yaptı.

Şaban Akpolat konuşmasında radyoloji çalışanlarının mesleklerine sahip çıkmalarını vurgularken, Ayfer Coşkun konuşmasında Türkiye’de 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü’nü bu kadar kapsamlı bir programla kutlayan tek okul olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Seminerde Prof Dr. Çınar Başekim, Yrd. Doç. Dr. Yeliz Dadalı,  Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) Genel Başkanı Öğr. Gör. Heybet Aslanoğlu, Öğr. Gör. Şaban Akpolat, Öğr. Gör. Ercan Türerer ve Öğr. Gör. Gürdoğan Aydın radyolojinin tarihçesi ve Türkiye’deki gelişim süreci konusunda çeşitli sunumlarla günün anlam ve önemine değindiler.

Etkinlik, program mezun ve öğrencilerinin yanı sıra Ufuk Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencilerinin ve Nevşehir’de çalışan teknisyen ve teknikerlerin katılım ve ilgileriyle daha da anlam kazandı.