Anne Baba Çocuk Okulu Psikolojik Danışma Merkezi tarafından organize edilen, bölgedeki 13 farklı üniversite, öğrenci ve öğretim elemanları ile AKD KIDS İngilizce Anaokulu Kapadokya Şubesi tarafından desteklenen “Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri”nin (KOEG) ilki, 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde, Nevşehir Dedeman Otel’de yapıldı.

“Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri”ne Yoğun İlgi

Eğitim Günlerine 15 farklı vilayetten ve 13 farklı üniversiteden öğrenciler, öğretim elemanları ve idareciler katıldı. Ayrıca kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü, anaokulu… gibi özel/devlet kurumlarında görev yapan öğretmenler ve yöneticilerin yoğun ilgi gösterdiği Eğitim Günlerine 300’ün üzerinde dinleyici katıldı.

Açılış Konuşması

Anne Baba Çocuk Okulu Psikolojik Danışma Merkezi ve AKD KIDS İngilizce Anaokulu Kapadokya Şubesinin kurucusu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Uzmanı S.Taylan Kapucu’nın açılış konuşmasıyla başlayan Eğitim Günlerinde Ankara Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Niğde Üniversitesi’nden gelen öğretim elemanları çeşitli uzmanlık konularına ilişkin seminerler verdiler. Özellikle uygulamalı eğitimlere yönelik ilgilinin yoğun olduğu seminerlerde, okul öncesi alanında görev yapan öğretmenler ile çok sayıda etkinlik örneği paylaşıldı.  

 

“Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri” kapsamında Orff (Ritim) Eğitimi, Oyun Terapisi, Montessori Eğitimi, Çift Dilli Eğitim Modeli, Gelişim Testleri Uygulama Yöntemleri, Çocuklarda Konuşma Geriliğinin Nedenleri ve Çözüm Yolları, Okul Öncesi Dönemde Yabancı Dil Öğretmenin Püf Noktaları, Yaratıcı Drama gibi alanlarda seminerler verildi.

 

Okul öncesi alanında çalışmaları ve ürünleri olan çeşitli yayınevlerinin de katıldığı Eğitim Günleri’nde katılımcılar yayınları inceleme ve yayınevi temsilcileriyle yüz yüze iletişim kurma imkânı da buldu.

 

12-13 Mart 2016 tarihlerinde ikincisi yapılması düşünülen “Kapadokya Okul Öncesi Eğitim Günleri-II”nin yoğun ilgi ve talep nedeniyle daha erken bir tarihte, Kayseri, Niğde, Yozgat… gibi illerde de yapılması kararlaştırıldı. 2016 yılı içerisinde KOEG’e ek olarak, Marmara Okul Öncesi Eğitim Günleri (MOEG), Ege Okul Öncesi Eğitim Günleri (EOEG) ve Akdeniz Okul Öncesi Eğitim Günleri’nin (AOEG) yapılacağı da bildirildi.