Erasmus + Mesleki Eğitim Projemiz 2015 yılı teklif çağrısı döneminde hazırlanan projemiz, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. 2 akış kapsamında İspanya ve Avusturya ülkelerine toplam 16 öğrenci ve 8 refakatçi öğretmenin yer aldığı projemiz, Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilerek uygulanacaktır. 
Kurumumuzun yer aldığı akışlardan olan İspanya akışı ise 13.03.2016 – 28.03.2016 tarihleri arasında, 8 öğrenci ve 4 refakatçi ile gerçekleşecektir.  
Projemizin tanımı  
 Projemizin temel amacı özel gereksinimli bireylerin fiziki bağımsızlıklarının yanı sıra maddi bağımsızlıklarının da sağlanması adına gerekli altyapıyı oluşturmaktır. Bu projeyle birlikte özel gereksinimli bireylerin özgün durumları temelinde Avrupa meslek stajı gerçekleştirilecek ve buna göre proje sahibi olarak Nevşehir özel eğitim iş uygulama merkezi olan bizlerin zihinsel engelli öğrencileri basit pastacılık düzenlemeleri üzerine, ortaklarımızdan Doğan Çağlar özel eğitim meslek lisesinin bedensel engeli bulunan öğrencileri ekolojik malzemelerle tekstil boyama ve tasarımı, yine ortaklarımızdan Kemal Yurtbilir özel eğitim meslek lisesinin işitme engeli bulunan öğrencileri ise grafikerlik eğitimleri alacaklardır. Görüldüğü üzere özel gereksinimli bireylerin özgün durumları göz önünde bulundurularak geliştirilmiş çalışma programımız ve özel eğitim alanları ile proje kalitesinin bir standarda bağlanması adına ilk adımları atmış bulunuyoruz. Böylece onlar bizlerin farkında olmadığı için tadamadığımız bir zevki sıradan vatandaş olabilmek zevkini tadacaklardır 
Ayrıca katılımcılar mesleki gelişimlerinin yanı sıra, 
 Farklı dil, din ve kültürde bireylerle iletişim kurarak iletişim becerilerini geliştirmek, yabancı dil/mesleki dilin gelişmesini sağlayacak  İngilizce kullanım becerilerini geliştirerek iletişim sorunlarını çözebilir duruma gelecek,  Ev sahibi ülkelerde ülkemizin tanıtımına önderlik ederek katkı sağlayacak,  Kültürel gezilere katılarak Avrupa kültürünü tanıyacak ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlayacaklardır.  
Proje Detaylarımız 
Proje No: 2015-1-TR01-KA102-019138 
Proje Adı: Özel Gereksinimli Bireylerin Özgün Durumları Temelinde Avrupa Meslek Stajı 
Koordinatör Kurum: Kapadokya Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) 
Projemizde katılımcı gönderen ortak konumunda bulunan ortaklarımız: 
Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi 
Kemal Yurtbilir Özel Eğitim Meslek Lisesi 

Projemiz Sosyal Medyada 
Twitter: https://twitter.com/K_OzelEgitim  
Facebook: https://www.facebook.com/Özel-Gereksinimli-Bireylerin-Özgün-Durumları-Temelinde-AvrupaMeslek-Stajı-1509594365999938/