20 Ocak 2018 tarihli ve 2017/11145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilanını müteakip bölge yönetimini yürütecek olan yönetici şirket ‘’Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (Kapadokya Teknopark)’’ 19/02/2018 tarihinde kurularak faaliyete geçti.

4691 sayılı Kanuna dayanılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan ‘’Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’ne uygun olarak, Üniversitemizde kısa bir süre önce hukuki ve fiziki yapılanması tamamlanan ‘’Kuluçka Merkezi’’ ve ‘’Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’’ de Kapadokya Teknopark A.Ş. bünyesinde hizmet verecek.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası,  Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Acıgöl  Organize Sanayi Bölgesi  içinde yer alan  4 ortaklı anonim şirketinin kurucuları, Nevşehir ilinin en önemli sanayi ve ticaret kuruluş temsilcileridir. Bu ortaklığın yaratacağı sinerjinin,  şehrin büyüme ve kalkınmasında önemli bir işleve sahip olacağı düşünülüyor.  

Yapılan açıklamada, Kapadokya Teknopark A.Ş.‘nin öncelikli amacının; “Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yükseklileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamak” olarak belirtildi.

Kapadokya Teknopark A.Ş. halen aktif olan www.kapadokyateknopark.com.tr  hizmet vermeye başladı. 

KAPADOKYA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ YÖNETİCİ ANONİM ŞİRKETİ KURUCULARI
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi           Prof. Dr.  Mazhar BAĞLI          (Yönetim Kurulu Başkanı)
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası                     Arif PARMAKSIZ                     (Yönetim Kurulu Üyesi)
Nevşehir Ticaret Borsası                                    İbrahim SALAŞ                        (Yönetim Kurulu Üyesi)
Nevşehir Acıgöl  Organize Sanayi Bölgesi       Mehmet ÇİÇEK                       (Yönetim Kurulu Üyesi)