Kapadokya Teknopark firmaları, Ar-Ge tabanlı iş fikri olan girişimcilerin ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademisyenleri ile öğrencilerin katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitiminin mentörlüğünü Kapadokya Kuluçka Merkezi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ünsalan yaptı.

Ünsalan tarafından katılımcılara, iş fikrinin bulunması-doğrulanması, iş fikrine ait iş planı projesini oluşturmayı öğrenerek üretim bazlı pazarlama nasıl yapılır, iş yerinin yönetim ve pazarlama planlamasının yapılması hakkında 4 ana modül üzerinden eğitimler verildi. Ayrıca girişimci adayları, eğitim aralarında birebir ve toplu olarak fikir doğrulama mentörlük hizmetinden faydalandı.

Adaylara Girişimcilik Belgesi ve Destek Hakkı

Kapadokya Teknopark bünyesinde düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlanırken, katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazandı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler bu belge ile, KOSGEB tarafından 50.000 TL’si hibe olmak üzere toplam 150.000 TL’ye varan ‘KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru hakkı elde etmiş oldu.