Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kapadokya Üniversitesi arasında özel yetenekli öğrencilerin eğitimine ilişkin işbirliği protokolü imzalanmıştır. Kapadokya Üniversitesi ile imzalanan protokol ile yapılacak işbirliği neticesinde Bilim Sanat Merkezlerinde sunulan eğitimin niteliğini arttırmak ve eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversitenin imkan ve deneyiminden faydalanılması amaçlanmaktadır.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, "Nevşehir'de eğitimin kalitesini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği protokolleri imzalamaya devam ettiklerini, bu kapsamda Müdürlüğümüz ile Kapadokya Üniversitesi arasında bir iş birliği protokolünün imzalandığını söyledi". 

Yapılacak ortak çalışmalarla Üniversitenin bilgi ve tecrübe birikiminden yararlanmış olacaklarını belirten İl Müdürü Deemir, eğitim hizmetlerinin daha etkili ve kaliteli hale gelmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kapadokya Üniversitesi ile yapılacak çalışmaların ve iş birliğinin Üniversite, Müdürlüğümüz, öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dileyerek Kapadokya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan Ali Karasar' a Nevşehir eğitime yaptıkları destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.