Kapadokya Üniversitesinin Nevşehir ilinde kurulması için kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurulda tasarıya ihdas edilen maddeyle Nevşehir'e Kapadokya Üniversitesi ismiyle yeni bir üniversitenin kurulması kabul edildi. Buna göre, Nevşehir'de İlke Eğitim ve Sağlık Vakfınca Kapadokya Üniversitesi, kurulacak. Böylelikle Nevşehir ikinci Üniversitesine daha kavuşmuş olacak.

2005 yılında, Kapadokya bölgesinin önemli tarihi merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa'da (Sinasos) eğitim hayatına başlayan 2 yıllık Kapadokya Meslek Yüksekokulu, şimdi Nevşehir merkezine 4 Yıllık "Kapadokya Üniversitesi " ismiyle yeni bir yapılanmaya giriyor.

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden sonra şehrin ikinci Üniversitesi olacak.

FİB Haber Merkezi olarak Edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir merkez 2000 Evler mahallesinde bulunan 70 bin metre kare alan içerisine yerleşkesi kurulacak olan "Kapadokya Üniversitesi " için Nevşehir Belediyesinin yer tahsisinde bulunduğu belirtildi. Üniversitenin merkezinin Nevşehir olacağı ifade edildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sonrası, Özel Vakıf üniversitesi olarak kurulacak olan Kapadokya Üniversitesi'nin şehrimizin gelişmesine her anlamda büyük ivme kazandıracağı belirtiliyor