Kapadokya Üniversitesinden yapılan açıklamada; "Yeni akademik yılda Diş Hekimliği Fakültemize öğrenci alımına başlıyoruz. Nevşehir’de açılan ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl bölüme 22’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 68 öğrenci alınacak ve bölüm için tam burslu kontenjan da mevcut." müjdesini verdi.

Kapadokya’da Diş Hekimleri Yetişecek

Kapadokya Üniversitesi, 2020 – 2021 akademik yılında Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alımına başlıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş tek yüksekokul unvanı ile Uçak Teknolojisi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçuş Hareket Yöneticiliği gibi havacılık bölümlerinde sektörün lokomotif eğitim kurumu olarak iş garantisi veren, eğitim ve istihdamdaki iş birlikleri ile sağlık programlarında binlerce öğrenciyi aktif sektörel yaşama hazırlayan, Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Montessori Anaokulları ile okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı getiren üniversitemiz, önümüzdeki akademik yılda açılacak Diş Hekimliği Fakültesi ile ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, gençlerin Kapadokya’da nitelikli diş hekimliği eğitimi almasını hedefliyor.

Nevşehir’de açılan ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl bölüme 22’si yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 68 öğrenci alacak olan üniversitemizde bölüm için tam burslu kontenjan da mevcut. Üniversitemiz, başta Nevşehir olmak üzere, Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan Kayseri, Aksaray, Niğde ve Kırşehir illerinde yaşayan öğrencilere bölge bursu imkanlarıyla birlikte, tercih ve mesleki eğilim bursları gibi çeşitli burs imkânları da sağlayacak.