Hukuki işlemlerin yürütülmesini sağlayan adalet ön lisans mezunları, adalet sistemimizin düzgün işlemesinde hayati rol üstlenirler.
Temel hukuk bilgisi, yüksek çalışma temposu, hızlı düşünme yeteneği, keskin bir hafıza, ileri düzey bilgisayar kullanımı ve veri yönetimi bilgisine sahip olması gereken adalet ara elemanları, yüksek öneme sahip hukuki işlemleri gerçekleştirirler.
Adalet ara elemanları, özel sektörde avukatlık bürolarında veya bankalar gibi hukuk departmanları bulunan büyük işletmelerde avukatlara yardımcı olarak istihdam edilmekte.
Kamu sektöründe ise “Adalet Meslek Elemanı” ünvanı ile adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak atanmakta, mahkemelerde, icra dairelerinde ve noterlerde katiplik, mübaşirlik yapabilmektedir.
Kapadokya MYO Adalet Önlisans Programı, öğrencilerini temel hukuk bilgilerinin yanı sıra, hızlı klavye kullanım teknikleri, büro yönetimi, UYAP uygulamaları, protokol kuralları gibi, farklı kariyer yollarını izlerken ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerle donatarak, adalet sisteminin her alanında etkin profesyoneller olarak çalışabilmelerini sağlamayı hedefliyor.