Nevşehir’de, 2005 yılından beri 18 ve üst yaş grubundaki kişilerin yanı sıra eğitilebilir düzeydeki engellilerin eğitim hizmetlerinden yararlanmalarını daha da etkin hale getirmek   amacıyla hizmet veren Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde,  33. eğitim dönemi başladı.
Kursiyerlere yönelik olarak düzenlenecek sınavların tamamlanmasıyla birlikte  başarılı kursiyerlere sertifikaları da verilecek.
KAPEM’ deki 33. Eğitim döneminde ,  Kadın Üst Giysileri Dikimi, Dekoratif Örtü Dikimi,Kadın Dış Giysileri Dikimi, Elde Çin İğnesi, Elde Kurdelaİşi,Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama,Bilgisayar Kullanımı, Bilişim Teknolojileri Donanım,İngilizce Seviye A-1, arapça Seviye A-1,Kumaş Abajur Yapma, Makinede Çin İğnesi,Voleybol ve Basketbol eğitimleri verilecek.
 
KAPEM’ in 33. dönem eğitimleri, Cami Cedit Mahallesi  Belediye Caddesi üzerindeki Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Adnan Menderes Şehirler arası Otobüs Terminali 2. katındaki KAPEM Eğitim Birimi, 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim Birimi, Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Birimi ve Kıratlıoğlu Mahallesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
379 kursiyerin 11 eğitici tarafından 4 ay süre ile eğitimlerinin gerçekleştirileceği KAPEM’deki 33. eğitim dönemi,  kursiyerlere yönelik olarak düzenlenecek sınavların tamamlanmasıyla birlikte  başarılı kursiyerlere sertifikaları da verilecek.