19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, “Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilincindeyiz” dedi.

 

Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletlerin tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olduğunu belirterek, “Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 94. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını taşıyoruz” diye konuştu.

 

“Asırlarca tarih sayfalarını zaferleriyle kaplayan Türk ulusu makus talihi karşısında çaresiz kaldığı bir dönemde, damarlarındaki bağımsızlık duygusuyla kadını, erkeği, genci, yaşlısı ve bütün varlığıyla düşmanı yerle bir etmiştir” diyen Kaplan, “Türk'ün hiçbir zaman yenik düşmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Mustafa Kemal, Türk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir” ifadelerini kullandı.

 

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan mesajını şu sözler ile tamamladı;

 

“Ulu Önder, 19 Mayıs 1919 ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan Anadolu'ya çıkış gününü çok inandığı ve güvendiği Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu sebepledir ki gençlerimizin de yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeleri şarttır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, mukaddes vatan toprağının kurtuluşu yolunda gerçekleştirilen mücadelenin kıvılcımının çakıldığı ve Ulu Önder’in 19 Mayıs 1919 Benim Doğum Günüm dediği bu anlamlı günün yıl dönümünde, Türk milletinin, hemşerilerimizin ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi şükran, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”