Şeyh ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu yaptırma ve yaşatma Derneği'nin yaptıracağı ikinci erkek yatılı hafızlık Kur an kursunun ve kreşin temeli Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasinda son zamanlarda gorulmemis bir katilimla atıldı.

Yeni Kuran kursunun ve kreş in temel atma törenlerinin akabinde Kutlu Doğum programı yapıldı. Kutlu Doğum proğramını Özel davetli olarak katılan eski Nevşehir İl Müftüsü Dr Süleyman Aktaş sundu.

2015 yılında açılan ve şu an 165 öğrencisi 13 Kur'an kursu öğreticisi ile hizmete devam eden şeyhül kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah yapıcı ile yapılan mülakatta dernek başkanı şunları ifade etti; Halkımızın ve Karapınar Belediyesi'nin desteğiyle yaptırılan Kur'an Kursumuz 2015 yılında hizmete açıldı yoğun öğrenci talebi ile karşılasilan kursumuzda.
Şu an 165 öğrenci eğitim görmekte Yoğun öğrenci taleplerinden dolayı derneğimiz daha büyük bir kursun yapılması için harekete geçti . Yapılan görüşmeler sonucunda başbakanlık başdanışmanı ve hemşehrimiz olan Sayın Necdet Ada  ve spor bakanı danışmanı Sayın Rasim Arı beyler  yeni Kuran kursumuzun  yapımında büyük maddi destek sağlayacaklarını ve kursumuz inşaatının tamamlanmasına öncülük edeceklerini  söylediler netice olarak 23 Nisan cumartesi günü 10000 metrekarelik arsamız üzerine inşa edilecek.

Toplamda 6 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip olacak  Türkiye'de hafızlık alanında yeni bir çığır açacak kursumuzun temelini Sayın Necdet Ada ve Rasim Arı Beyler İl Özel İdaresi Genel sekreterimiz Acıgöl kaymakamımız  Acıgöl ilçe müftümüz  Acıgöl  İlçe Jandarma komutanımız  Acıgöl belediye başkanımızın ve halkımızın büyük katılımlarıyla attık.

Yeni erkek hafızlık Kur'an Kursumuz 350 öğrenci kapasiteli ve içerisinde spor alanları yüzme havuzu Sinema ve toplantı salonu olacaktır .bunun yanında 4_6 yaş grubu çocuklarımıza hizmet vermesi için yeni bir bina daha yapmaya karar verdik 3 katlı olacak binada toplamda 5 anasınıfı eğitim yapacak .diğer katlari ise ek bina olarak hizmet verecektir.

Halkımızın büyük teveccühünü kazanan Kur'an Kursumuz İnşallah hizmetlerine yeni binasında devam edecektir. Yeni binamızın inşaatının tamamlanmasından sonra şu anda kullanılan 104 yataklı Kuran kursumuzu kız öğrencilerimiz için açacağız .inşallah Karapınar'da erkek hafızlık Kur'an kursunun akabinde kız hafızlık Kur'an kursu da hizmete açılmış olacaktır. Biz desteğimizi cenabı haktan ve halkımızdan almaktayız İnşallah hizmetlerimize yoğun bir şekilde devam edeceğiz Karapınarda Kur'an hizmetleri için daha çok projelerimiz var dedi.

Dernek başkanı başta Acıgöl Kaymakamımız Mustafa Çakır, Karapınar Belediye Başkanımız Mustafa Tiftik, Sayın Necdet Ada ve Rasim Arı beyler, eski Nevşehir İl Müftüsü Dr Süleyman Aktaş ,Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ve protokol katılımcıları ile halkımıza katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz dedi.