Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kariyer Günleri – Mezunlar Konuşuyor Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Fakültemizin özel ve kamu sektöründe çalışan mezunlarını; mevcut öğrencileri bilgilendirme amaçlı bir araya getiren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı üç otum şeklinde bir panel gerçekleştirmiştir.

Panele İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Alper ASLAN, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şükran GÜNGÖR TANÇ, Doç. Dr. Metin KAPLAN ve Öğretim elemanları katılarak, öğrencilerimiz de yoğun ilgi göstermiştir.

İktisadi ve İdari Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Alper ASLAN Açış Konuşmasında “vefa ile başladık. Belki de bugünü anlatan en güzel sözcük”. Diye söze başlayarak, Vefa, sevgide devamlılık demektir. Vefa demek, ihtiyaç hâlinde ona yardım etmektir. Bugün mezunlarımız yoğun iş tempolarında kendilerinden işlerinden belki de ailelerinden ödün vererek aramızdalar. Mevcut öğrencilerimizin iş hayatının zorlukları karşısında motivasyona ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Mezunlarımızı dinleyerek kendilerine inansınlar, kendilerine inansınlar ki cesaretleri artsın istedik. Vefadan sonra bugünü anlatan diğer önemli sözcük cesaret…

Cesaret, büyük hedefler için çalışmak, bunun herhangi bir ödülü ya da karşılığı olup olmayacağını bilmemek, hatta düşünmemektir. Cesaret, gerçeği aramak, bunu da yüksek sesle dile getirebilmektir”. Cesaret her zaman her yerde vefalı olmaktır. Cesur ve vefalı mezunlarımıza teşekkür ederim. Bir gün mevcut öğrencilerimizin de bu başlattığımız etkinliklere mezunlarımız olarak katılmalarını ve kendinden sonra gelenlere vefa ve cesaret ışığını vermesini temenni ederim.

Yolunuz bahtınız açık olsun. Sözleriyle açış konuşmasını tamamlamıştır. Etkin, verimli ve eğlenceli geçen panelde öğrenciler gelecek kariyerleri ile ilgili akıllarındaki soru işaretlerini giderdiklerini ve gayet keyif aldıklarını belirterek sunuculara teşekkürlerini ilettiler. Panele Mezunlarımızdan İnsan Kaynakları Uzmanı Eda KOÇ, Girişimci, Şirket Yöneticisi Emre Can AYDIN, Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanı Hatice ARSLAN, Albaraka Türk Banka Müdür Yardımcısı Aydın UYUMAZ, Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Mehmet ALTUNTAŞ, katılmıştır. Panele kamu sektöründen, Bakanlıklardan üst düzey görevli mezunlarımız da katılmıştır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Mahmut SARIYERLİOĞLU’nun başlattığı üçüncü oturumu Maliye Bakanlığı Vergi Müfettiş Yardımcısı Sercan GÖK ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcısı Adem SAĞLIK ve Son olarak ta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memuru Cumali ATAŞ’ın konuşmalarıyla panele son verilmiştir.