NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, okullarda uygulanan karma eğitim sisteminin mutlaka kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bir çok dünya ülkesinin ve hatta Amerika’nın bile bu gerçeğe vakıf olduğunu ve bu ülkelerde de karma eğitimin bazı bölgelerde kaldırıldığına değinen Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, gerek kız öğrencilerin gerekse erkek öğrencilerin derslere tam anlamıyla konsantre olamadıklarını da ifade etti.

Aydemir, “Karma eğitim bir dayatmanın sonucunda ortaya konulan bir model. Ama netice açısından gördük ki verimli olmamıştır. Biz dernek olarak karma eğitimin kaldırılması düşüncesindeyiz.
Gelişmiş dünya ülkelerine bakıldığında da bunu görmek mümkün. Amerika’da bazı Yahudi kesimlerinde okullar da ayrılmış durumda. Kız öğrenciler ayrı, erkek öğrenciler ayrı eğitim görüyorlar. Neden böyle yaptınız diye sorulduğunda ise biz eğitimden sonuç almak istiyoruz. Dünya kamuoyu da aslında karma eğitimin zararlarını gayet yakından biliyor. Ülkemize baktığımızda ise kız ve erkek öğrenciler eğitim ortamının dışında başka başka ilişkiler içerisinde olma gayretindeler. Derse yeterince konsantre olamıyorlar. O yaşta yeni yeni fiziki gelişimini sağlayan, yeni yeni zeka gelişimi sağlanan insanların da bu türlü davranışlar sergilemesi aslında kaçınılmaz” dedi.