İstanbul Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Sayın Kazım TEKİN , Nevşehir Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi evsahipliğinde düzenlenen ‘Vefa Günleri’ kapsamında öğrencilerle konferansta bir araya geldi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlimizde öğrenim gören lise öğrencilerimizi İlimizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerle buluşturmak, öğrencilerimizde vefa değerini benimsetmek ve Medeniyetler Diyarı İlimiz Nevşehir'i, “Vefa şehri” olarak tanıtmak amacıyla “Nevşehir Vefa Günleri” Projesi başlatıldı.

Bu kapsamda düzenlenen ilk programın misafiri İstanbul Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Nevşehirli değerli hemşehrimiz Sayın Kazım TEKİN oldu. Programa ayrıca İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi, Nevşehir Anadolu Lisesi ve Cemil Meriç Sosyal Bilimler lisesinden öğrenci, öğretmen ve idareciler de katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, "Bize emanet edilen yarınlarımız, geleceğimiz ve geleceğimizin teminatı olan gençleri hayata hazırlamak ve bir ufuk kazandırmak üzere KAP50 isimli projemizi yürütmekteyiz. Projemiz ile 2023 Türkiye vizyonuna katkı sağlayacak gençler yetiştirmek amacındayız. Bu ve yapılmasını planladığımız buna benzer etkinliklerin ilimize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni eder, katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim” dedi. İstanbul Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Sayın Kazım Tekin öğrencilerle sohbet ederek hayata hazırlanan öğrencilere kendi hayatından, bürokrasi ve iş dünyasından örnekler anlattı. Öğrencilere devletimizin, milletimizin gücünü geçmişinden alan köklü bir devlet olduğunu ve gençlerin çok çalışarak bu devlet kültürünü devam ettirmelerinin önemini belirtti. Ayrıca iş dünyasında başarılı olabilmek için yabancı dil öğrenmenin önemini vurgulayan Sayın TEKİN, söyleşisini öğrencilerden gelen soruları cevaplandırarak sonlandırdı. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, projemize verdiği katkılarından dolayı Sayın Kazım TEKİN’e ve ev sahipliğinden dolayı Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi idarecilerine teşekkür etti.
        Program sonunda Sayın Kazım TEKİN ve İl Müdürü Murat DEMİR Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesinde öğrencilerle birlikte bayrak merasimine katıldı.