Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hazırlamış olduğumuz "Kitabını Al Dal Gel, Her İnsanın Bir Kİtap Olduğunu Gör" Okuma Projesinin 4. Etkinliğini Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi Kampüsü İlahiyat Fakültesi bahçesinde yaptık.

Okulumuzdaki tüm öğrenciler (625 ) Nevşehir Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Nevşehir Belediyesi araçları ile üniversite kampüsüne taşındı. Etkinliğimiz ilk olarak İlahiyat Fakültesi bahçesinde kitap okuma ile başladı. Öğrenci ve öğretmenlerimiz bir saat süren kitap okuma etkinliğinin ardından hep birlikte Nevşehir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezine doğru yürüdüler. Öğrenci ve öğretmenlerimiz Kongre ve Kültür Merkezinde bulunan Kitap Fuarına katıldılar ve yeni kitaplar aldılar. Daha sonra konferans salonuna geçen katılımcılara Okul Müdürümüz Ali Rıza ÖRTLEK tarafından etkinliğin amacı, kapsamı ve süreci hakkında bilgi verildi.Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Zülfikar DURMUŞ "Neden Okumalıyız?" konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından Okul Aile birliği Başkanımız Ali KEMİKKIRAN kendilerine plaket takdim etti. Okul Müdürümüz Ali Rıza ÖRTLEK ise bu etkinliğimizi faydalı bilgilerle donatan Sayın Dekana Katılım Belgesi takdim etti. 

Her yerde  her zaman kitap okunması gerekliliği ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek için hazırlamış olduğumuz proje gençlerimizde farkındalık yaratması bizleri sevindirmiştir. Etkinliğimizde birlikte hareket ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca gerek araç gerekse salon tahsis ettikleri için Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesine, gerek ev sahipliği gerekse konferans sunumu için İlahiyat Fakültesi Dekanı Zülfikar DURMUŞ´a, araç tahsis eden İl Özel İdaresi ve Nevşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.