Limak Şirketler Grubu ve Fransız Aeroport de Lyon ortaklığıyla kurulan ve 2010 yılından bu yana Kosova’nın Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanını işleten Limak Kosovo International Airport JSC Konsorsiyumu, personel ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla yüksekokul ile işbirliği yapıyor.
Sivil havacılık kabin hizmetleri program başkanı Aslıhan Aksoy ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği program başkanımız Tuğba Turan, bu işbirliği doğrultusunda 03 – 14 Ekim tarihleri arasında Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı’nda ilgili departmanlara çeşitli eğitimler verdi.
Havalimanlarında Emniyet Yönetim Sistemleri ve Eğiticinin Eğitimi başlıkları altında gerçekleşen bu eğitimlere, operasyon kontrol merkezi, ramp hizmetleri, yolcu hizmetleri merkezi, havalimanı güvenliği, kargo, itfaiye ve bilgi işlem ile elektronik gibi teknik birimlerinde görevli personel, şef, müdür ve eğitmenler katıldı.
Eğitimlerin sonunda başarılı olan katılımcılara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı sertifikaları takdim edildi.
Kapadokya Meslek Yüksekokulu havacılık alanında ilk kez 2015 yılında eğitimler verilen Priştine Uluslararası Adem Jashari Havalimanı (PIA), ismini halk kahramanı ve Kosova’nın bağımsızlık sembolü olan Adem Yaşari’den alıyor ve eski Yugoslavya ülkeleri içinde Belgrad ve Zagreb’den sonra en çok yolcu trafiğine sahip üçüncü havalimanı.