NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde yerleşik bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Eğitim Programı düzenlenecek.

EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan adaylar Havacılık Bakım-Onarım sektöründeki çalışmalara Teknisyen Yardımcısı pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 6 ay (5 ay teorik eğitim, 1 ay pratik eğitim) süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Eğitimlerin teorik bölümleri Nevşehir'de, uygulama ve pratik bölümleri ise İstanbul’da THY Teknik A.Ş. tesislerinde yapılacak.

Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle programa başvuracak adaylarda temel seviyede İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranacak. Yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak; iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacaktır. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az %50'si "THY TeknikA.Ş.” başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecekler.