Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyan öğrenciler Kapadokya Yerleşkesinde okuyan öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşandı.
İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkemizde okuyan ve mezun olan öğrencileri için Hezarfen Havaalanı’nda düzenlenen törene Hezarfen Havaalanı Genel Müdürü Ahmet Tezman, Ayjet Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, AYJET Uçuş Okulu Müdürü Naci Uçar, Pegasus Teknik Eğitim Müdürü Engin Esi ve Pegasus Teknik Direktör Ergün Demirci katıldı.
Nevşehir’deki tören ise Vali İlhami Aktaş’ın yanısıra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Neptün Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bagana’nın katılımıyla gerçekleşti.
İstanbul ve Nevşehir’deki törenler Yüksekokulumuz Mütevelli Heyeti Başkanı Alev Alatlı’nın açılış konuşmaları ile başladı. Çocuk Gelişimi Uygulama Merkezimizin minik öğrencilerinden Asayra Ecem Ünlü ve Kaan Tekin’in Kapadokya’daki törenin açılışında işaret diliyle İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri tüm katılımcıları duygulandırdı.
On yıldır emeklerini esirgemeyen personelimiz ile yüksekokulumuz destekçilerine birer plaket takdim edildikten sonra okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından verildi. Ardından mezun olan tüm öğrencilerimiz törenle şed kuşandı.
Şed kuşatma töreni; kökenleri 13. yüzyıla dayanan ve gençlerin iyi bir şekilde yetişerek meslek edinmelerini, üretken birer birey olarak topluma yararlı olmalarını amaçlayan Ahîlik teşkilatında kişinin aldığı eğitimin artık sona erdiğini ve mesleğini yapabilecek birikime sahip hâle geldiğini ilan etmek için yapılan törenin adıdır. Ahîlik teşkilatının felsefesini göze, kulağa, kalbe ve ruha hitap edecek biçimde şekillendiren; eğitici ve öğretici özellikleri olan bu törenler, kalfalıktan ustalığa geçişi temsil eder.