Kapadokya Meslek Yüksek Okulunda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik Uçak Komponent Bakım Elemanı Eğitim Programı düzenlenecek.
Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler uçak komponent bakım-onarımı alanındaki çalışmalara "İşçi" pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 3 ay süreyle eğitim alacaklar.
Eğitimlerin teorik kısmı Nevşehir’de Yüksekokulu Mustafapaşa Yerleşkesinde, pratik kısmı ise İstanbul’da THY Teknik A.Ş. tesislerinde yapılacak.
Adayların kursa kabul edilebilmeleri için yapılacak mülakattan başarılı olmaları gerekmekte. Programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacak. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az %65'i "THY Teknik A.Ş.” başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecekler.
Aranan Nitelikler: Havacılık Okulları'nın (İlgili MYO'lar ve Anadolu Teknik Liseleri); Uçak Bakım Gövde Motor, Uçak Bakım Elektrik/Elektroniği, Uçak Teknolojisi ölümleri ile MYO veya Teknik Eğitim Fakülteleri'nin; Mekatronik, Makine / Motor / Makine Resim ve Konstrüksiyon / Talaşlı Üretim, Tarım Makineleri, Otomotiv / Otomotiv Teknolojisi, Gemi İnşaatı / Gemi Makineleri, Endüstriyel Otomasyon - Elektronik / Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma / Gaz ve Tesisatı Teknolojisi / Tesisat, Metal / Döküm / Kalıpçılık, Kaynak Teknolojisi / Tahribatsız Muayene, Lastik Teknolojisi, Mobilya Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi / Biyomedikal Teknolojisi / Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Teknik Eğitim, Elektrik / Elektronik bölümlerinden mezun olmak,
T.C. Vatandaşı olmak, Sabıka kaydı bulunmamak, İşe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak, Başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (Renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, duyma bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar), Teorik eğitimler süresince Nevşehir’de, pratik eğitimler süresince İstanbul'da ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek.
Adayların İŞKUR portalı üzerinden bir hesap oluşturup (daha önce oluşturulmuş ise mevcut hesap kullanılabilir) 495990, 496078, 496094 numaralı kursların tamamına başvuru yapmaları gerekmekte. Adaylar Yüksekokulun web adresinde (www.kapadokya.edu.tr) yayınlanacak mülakat listelerinde belirtilen tarihlere göre mülakata katılacaktır. Adaylar sadece kendisi için belirlenen mülakat tarihi/saatinde mülakata alınacak. Adayların yanında bulundurması gereken belgeler aşağıdaki gibidir. İlgili belgeler gerekli kontroller sağlandıktan sonra iade edilecektir. Belgesi eksik olan, ilan kriterlerine uygun olmayan veya aşağıda istenilen belgeleri ibraz edemeyen adaylar sürece dâhil edilmeyecek.