Açıklamalarda; “Yüz yüze kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında, e-devlet üzerinden yapılacak kayıt işlemleri ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kayıt İçin İzlenecek Adımlar: Ön Kayıt İşlem (Tüm öğrenci adayları için zorunlu)

Yüksekokulumuza kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrenci adayları (12.08.2016 tarihinden itibaren)kayit.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabilecekleri “Öğrenci Bilgi Formu”nu doldurmalıdır. Formda yer alan tüm bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Doldurulan form, yazıcıdan bir çıktısı alınıp öğrenci adayı tarafından imzalandıktan sonra, kayıtta istenen diğer belgeler ile birlikte yüksekokulumuza şahsen veya aşağıda belirtilmiş olan adrese kargo ile 19 Ağustos 2016 mesai bitimine kadar ulaştırılmalıdır.

Yüksekokulumuza kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adayları kayıtlarını e-devlet üzerinden veya yüz yüze yapabileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan ve kayıt için gerekli belgeler arasında ek belge (sağlık raporu vb.) bulunan programlara kayıt hakkı kazanmış öğrenciler elektronik kayıt yapamayacaklardır. Bu öğrencilerin kayıt işlemleri için yüksekokulumuza bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Çocuk Gelişimi veya Turist Rehberliği Uzaktan Öğretim Programına yerleşmiş öğrenci adayları kayıtlarını e-devlet üzerinden veya posta yoluyla yapabileceklerdir.

Elektronik kayıt öğrenci adayları için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yüksekokulumuza bizzat başvuracaklardır.

E-devlet üzerinden yapılacak kayıtlar 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yüksekokulumuza yerleşen ve e-devlet üzerinde kayıt yaptırmak isteyen adaylar, e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayda izin verilen programlara yerleşen öğrenci adaylarının ilk önce aşağıda yer alan banka hesabına yıllık öğrenim ücretinin en az 1/4'ünü yatırmaları gerekmektedir. Yapılan ödeme sisteme ertesi gün yansıdığı için, 16 Ağustos tarihinde sonlanacak e-devlet üzerinden kayıt seçeneğinden yararlanmak isteyenlerin ödemelerini en geç 15 Ağustos tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Eğitim ücretini yatıran tüm öğrenci adaylarınıneğitim taahhütnamesini (indir) doldurup imzaladıktan sonra tarayıp [email protected] göndermeleri gerekmektedir.

Elektronik kayıt işlemini e-devlet üzerinden tamamlayan öğrenci adayları, kayıt için gerekli belgeleri kargo ile 19 Ağustos 2016 mesai bitimine kadar yüksekokulumuza ulaşacak şekilde göndermelidirler. Belgeleri zamanında ulaşmayan öğrencilerin kayıtları geçersiz sayılacaktır.

Kayıt için gerekli belgeleri kargo ile ulaştırmak isteyen öğrenci adayları için kargo adresi:

Yüz yüze kayıt yaptıracak tüm öğrenci adaylarının kayıtları 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yüz yüze kayıt yaptıracak tüm öğrenci adaylarının kayıtta istenen belgelerle birlikte yüksekokulumuza gelmeleri gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler: Kayıt kontrol formu, Öğrenci bilgi formu.

Not: kayit.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşılabilen “Öğrenci Bilgi Formu” online olarak doldurulmalıdır. Ardından yazıcıdan bir çıktısı alınarak öğrenci adayı tarafından imzalanmalı ve istenen diğer belgeler ile birlikte yüksekokulumuza şahsen (yüz yüze kayıt yaptıranlar) veya yukarıda belirtilmiş olan adrese kargo ile (E-devletten kayıt yaptıranlar ve uzaktan öğretim öğrencileri) kayıt süresi içerisinde ulaştırılmalıdır. Sınav sonuç belgesinin çıktısı.

Lise diplomasının aslı, Nüfus cüzdanı fotokopisi, 4 adet vesikalık fotoğraf, Öğrenci anketi.

Atçılık ve Antrenörlüğü Programı için ek belgeler: Tam teşekküllü hastaneden alınacak, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziksel ve ruhsal bir engelin olmadığını belgeleyen heyet raporu, Yıllık eğitim süresi boyunca geçerli ferdi kaza sigortası yaptırıldığına dair belge.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı için ek belgeler: Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak, mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmeye engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belgeleyen sağlık raporu, Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi (Nevşehir Yerleşkesinde veya İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyacak tüm öğrenciler için geçerli.)

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için ek belgeler: Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi (Nevşehir Yerleşkesinde veya İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyacak tüm öğrenciler için geçerli.)

İlk ve Acil Yardım Programı için ek belgeler: Sürücü belgesi almaya engeli olmadığını gösterir sağlık raporu (Tıp fakültelerinden veya gerekli raporu verebilecek kapasitedeki devlet hastanelerinden alınmalıdır ve raporun üzerinde mutlaka boy/kilo bilgileri bulunmalıdır)

Uçak Teknolojisi için ek belgeler: Tam teşekküllü bir hastaneden alınacak, mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmeye engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını belgeleyen sağlık raporu, Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi (Nevşehir Yerleşkesinde veya İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyacak tüm öğrenciler için geçerli.)

Uçuş Harekât Yöneticiliği için ek belgeler: , Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı Belgesi (İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesinde okuyacak tüm öğrenciler için geçerli.)