Romanya'lı öğrencileri Damat İbrahim Paşa Ortaokulu,Makedonya'lı öğrencileri Avanos Ahmet Ergün Ortaokulu ve Azerbaycan’dan gelen öğrenci grubunu H.Lütfi Pamukçu Ortaokuluev sahipliği yapacak.
Yurt dışından gelen öğrenci kafilelerini ev sahibi okulun öğretmenleri, öğrenciler ve öğrencileri misafir edecek olan ev sahibi aileler karşıladı.

23 Nisan kutlama programı belli oldu

 Tüm yurtla beraber ilimiz Nevşehir'de de kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97.yılı kutlama programı belli oldu. 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMIDIR..

MAKAM ZİYARETİ: Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundan bir öğrenci saat 09.15’te Valilik makamını ziyaret edecektir.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ (Saat 09.30) 23 Nisan 2017 Pazar günü Atatürk Anıtı önünde saat 09.15’te İlkokul ve Ortaokul Müdürlerimiz, Bayrak ve Flama takımlarıyla (tören kıyafetleriyle) hazır bulunacaklardır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Maarif Müfettişleri Başkanı, Başkan yardımcısı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri törene katılacaklardır.

Mihriban Emin Günel Ortapkulu 100 öğrenci, Mehmet Gülen İlkokulu 50 öğrenci ve Mehmet Gülen Ortaokulu 50 öğrenci, Ersular İlkokulu 100 öğrenci, 20 Temmuz İlkokulu 100 öğrenci, Cumhuriyet İlkokulu 50 öğrenci ve Cumhuriyet Ortaokulu 50 öğrenci grubu ile saat 09.15’te Atatürk Anıtı önünde hazır olacaklardır.(İlkokullar 3. ve 4. Sınıf öğrencileri ile temsil edileceklerdir.) Öğrenci gruplarının başlarında yeteri kadar öğretmen ve idareci bulundurulacaktır.
Atatürk Anıtı önündeki Çelenk Sunma Töreni sunuculuğunu ve Tören yöneticiliğini; Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Sami AKYÜZ, tören yönetici yardımcılıklarını Gazi Osman Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahim ÖKÇE, İstiklal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cavit ÜNLÜ, Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Tülay TURKÇÜER yapacaklardır.

Çelenk Sunma Töreni’nde Belediye Bandosu (Mehter Takımı) İstiklal Marşı’nı söyletmek üzere hazır bulunacaktır.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri Abidin Anıl KARVAR ve Uğur ARSLAN eşliğinde taşman çelenk, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR tarafından Atatürk anıtına konulacaktır.

Çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün Manevi Huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız 75. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Haşan YILMAZ yönetiminde söylenecektir. Şanlı Bayrağımız Gazi Osman Paşa Ortaokulundan 1 Kız, 1 Erkek öğrenci tarafından göndere çekilecektir.
Çelenk Sunma Töreni;
Açılış
Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Kapanış.
KUTLAMA TÖRENİ: 23 Nisan 2017 Pazar günü Mihriban Emin Günel Ortaokulu, Mehmet Gülen İlkokulu ve ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Ersular İlkokulu, 20 Temmuz İlkokulundan Çelenk Sunma Töreni’ne katılan öğrenci grupları, çelenk sunma alanından protokol ve mehter takımı ile birlikte kortej oluşturarak Kutlama Töreninin yapılacağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 No’lu Çim Sahaya yürüyeceklerdir. Tören saat 10.00’da başlayacaktır. Tören yöneticiliğini Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Sami AKYÜZ, tören yönetici yardımcılıklarını Gazi Osman Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahim ÖKÇE, İstiklal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cavit ÜNLÜ, Damat İbrahim Paşa Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Tülay TURKÇÜER yapacaklardır.
 
Tören sunuculuğunu 75. Yıl Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Özlem YILDIRIM nezaretinde aynı okuldan Barış MAHMUTOĞLU ve Nisa ÇETINKAYA adlı öğrenciler yapacaktır. Bayram konuşmasını ise Mehmet Gülen Ortaokulundan 7. Sınıf öğrencisi Esma Sıla UÇAR yapacaktır. 20 Temmuz İlkokulundan Meryem TUTUMAN (Hürriyet Bayramı), Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulundan Esma Nur BAĞLAR (Bu Vatan Kimin?) Toki 125. Yıl Ortaokulundan Aleyna YILMAZ (Bu Vatan-Hasan KONÇ) adlı öğrenciler Bayramla ile ilgili şiir okuyacaklardır.

TÖREN PROGRAMI
Bayram kutlaması (Nevşehir Valisi beraberinde Belediye Başkanı olduğu halde halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması)
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma (Mehmet Gülen Ortaokulu - Esma Sıla UÇAR)
Şiir- Hürriyet Bayramı (20 Temmuz İlkokulundan Meryem TUTUMAN)
Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları Gösterisi
Şiir- Bu Vatan (Toki 125. Yıl Ortaokulundan Aleyna YILMAZ)
Misafir Ülkelerin Folklor Gösterileri
Şiir- Bu Vatan Kimin? (Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulundan Esma Nur BAĞLAR)
İncekaralar İlkokulu öğrencilerinin Geleneksel Çocuk Oyunları Gösterileri
JAKEM Komutanlığınca Eğitimli Köpek gösterisi
Geleneksel Çocuk Oyunları gösterilerinde dereceye giren öğrencilere madalyaların verilmesi.