Gülşehir Kaymakamlığı´nın  Kütüphaneler Haftası kapsamında Konya Ovası Projesi ile organize ettiği Karacaşar Okuyor ve uçurtma şenliği etkinliği düzenlendi. 

Yeni Yılda Yeni Kitaplar Projesi ve KOP ile Karacaşar Okuyor projesi kapsamında Gülşehir İlçesi Karacaşar Ortaokulunda çeşitli etkinlikler ve uçurtma şenliği düzenlendi. 

Etkinliğe Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Gülşehir Kaymakamı Sayın Çağlar TEKİN, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, KOP yetkilileri ile diğer daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Karacaşar Halkı katıldı.
 
Karacaşar İlkokulundaki program kapsamında okul kütüphanesinin açılışı Vali Sayın İlhami AKTAŞ tarafından yapıldı. Etkinliğe katılan çocuklara uçurtmalar dağıtıldı. 

En çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Gülşehir Kaymakamı Çağlar TEKİN, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. 

Vali AKTAŞ, okul Kütüphanesinin açılışında, Kütüphaneler Haftasını kutladı, okul öğrencileriyle yakından ilgilendi, onlara kitap okumaları tavsiyesinde bulundu, öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi. 

Program, öğrencilerin okuduğu şiirler ve etkinlik gösterilerinin ardından sona erdi.