Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından 'düzenlenen  '15 Temmuz Yeniden Diriliş' Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı.

NEVÜ Kültür ve Sanat Merkezi Karavezir Salonunda düzenlenen konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Küçükyılmaz, "15 Temmuz zaferinin en büyük imzasını gençler attı" 
 

Konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişinde Türk milletinin büyük bir kısmının bir zafere imza attığını söyledi. Bu zaferin en büyük imzasını gençlerin attığını kaydeden Küçükyılmaz, "15 Temmuz gecesi bu milletin büyük bir kısmı bir destana ve zafere imza attı. Bu zaferin altında en büyük imza gençlerin imzasıydı. Ben o gün jandarmanın ateş altında külliyeye girmeye çalışırken yanımda 100 kadar genç vardı. En fazlası 25 yaşında ki gençler, daha Cumhurbaşkanımız herhangi bir çağrıda bulunmadan önce yola çıkmışlardı. Onlara 'Nereye gidiyorsunuz gençler?' dediğimde, 'Ağabey, biz şehit olmaya gidiyoruz' dediler. Onların bir kısmı halı sahada top oynadıktan sonra çıkıp gelmişti. Bir kısmı eğlence mekanlarından çıkıp gelmişti. Bir kısmı da oradan geçerken bir şeylerin ters gittiğini fark edip külliyeye doğru yürüyordu. İstanbul'da da bir kısmı Boğaziçi köprüsüne doğru bir kısmı da Çengelköy'e doğru yürüyordu. Gençler o gece hiçbir mevziiyi boş bırakmadılar. Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır sözünü en güzel bir biçimde o gece tescillediler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde genç kardeşlerimizle bizi buluşturan Rektör Mazhar Bağli hocama teşekkürler. Allah gayretli çalışmalarınızda başarılar nasip etsin.